Europas superduo krossar allt motstånd

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: FRANCK FIFE / AFP

SPORTBLADET

Francesco Molinari och Tommy Fleetwood är Europas fenomenala vapen i Ryder Cup.

Duon har vunnit fyra av fyra matcher och dessutom förnedrat Tiger Woods på köpet.

– Det är lite känslosamt, säger Fleetwood.

Det är första gången i Ryder Cups anrika historia som en europeisk duo vinner samtliga fyra matcher i parspel. Då ska man veta att 35-årige Molinari aldrig hade vunnit en Ryder Cup-match inför årets kamp på Le Golf National – där 27-årige Fleetwood dessutom debuterar.

Men italienaren och engelsmannen – stjärnduon som i golfvärlden nu har döpts till "Moliwood" – har spelat formidabelt på den svårspelade banan och blivit hemmapublikens kelgrisar på köpet. Molinari och Fleetwood har inte sparat på känsloyttringarna när birdieputt efter birdieputt har trillat i hål.

– Det har varit helt makalöst. Vi kom hit för att göra ett jobb, inte för att hamna i historieböckerna utan för att göra det för vårt lag. Det handlar om att komma till 14,5 poäng. Vi kommer närmare, men de 4,5 poäng som vi behöver i morgon kommer vi behöva slita hårt för, säger Molinari inför det avslutande singelspelet.

Kopplade greppet direkt

I tre av fyra matcher har Molinari och Fleetwood haft Tiger Woods som motståndare. Efter två förluster med Patrick Reed som medspelare parades Woods ihop med debutanten Bryson DeChambeau i foursome-spelet på lördagseftermiddagen.

Men inte heller det visade sig vara en lyckosam kombination. Fleetwood och Molinari kopplade greppet direkt på ettan och efter 14 hål var matchen över – och Woods står på noll poäng i årets Ryder Cup.

– I de tre matcher som vi spelade missade de aldrig en putt inom 3–4 meter, suckar Woods efteråt.

– Jag är förbannad över att förlora tre matcher när det inte känns som att jag har spelat dåligt. Men det är det som är frustrerande med matchspel.

Woods är långtifrån den ende amerikanen som inte har bidragit med poäng hittills. Jordan Spieth och Justin Thomas bär så här långt det stjärnspäckade laget på sina axlar och har tagit tre av USA:s poäng.

Svenskarna kan bli nycklar

Henrik Stenson och Alex Norén kan få nyckelroller när Ryder Cup ska avgöras med singelspel. Svenskarna får spela de två sista matcherna på Le Golf National: för Stensons del väntar Bubba Watson medan Norén får möta Bryson DeChambeau.

Europa leder med 10–6 efter två dagars spel. Om Ryder Cup inte är avgjort inför slutmatcherna är det svenskduon som det europeiska hoppet hänger på till slut.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN