Blev blind efter snedträff i Ryder Cup

Kvinna träffad av golfboll: ”Ögongloben exploderade”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Åskådaren Corine Remande som träffades av en golfboll under Ryder Cup har förlorat synen på det högra ögat. Hon funderar därför på att stämma arrangören av tävlingen.

– Helt klart har arrangören ett ansvar. Det var ingen som ropade eller varnade när bollen for in bland publiken, säger hon till AFP när hon lämnade sjukhuset.

Golftävlingen mellan Europa och USA spelades på Le National-banan utanför Paris.

Det var amerikanen Brooks Koepkas utslag på det sjätte hålet i fredagens spel som träffade 49-åriga Corine Remande – som rest till tävlingen från Egypten tillsammans med sin man – i högra ögat.

– Läkarna berättade för mig att jag har förlorat synen på det ögat, säger hon enligt BBC.

Vill ta juridisk hjälp

– Det hela hände så snabbt, jag kände ingen smärta direkt när jag träffades. Det kändes inte som att bollen hade träffat mig, men sen kände jag hur blodet började rinna.

– Röntgen i fredags visade att det blivit en fraktur på den högra ögonhålan och att ögongloben hade exploderat, berättar hon.

Remande ska nu kontakta en advokat.

– Jag vill framför allt att arrangören betalar räkningarna för medicinerna som jag behöver ta för att inte riskera att få någon infektion.

Brooks Koepka bad om ursäkt för att hans utslag i fredags träffade en kvinna i publiken. Kvinnan blev blind på ögat som bollen träffade.
Foto: Francois Mori/AP/TT
Brooks Koepka bad om ursäkt för att hans utslag i fredags träffade en kvinna i publiken. Kvinnan blev blind på ögat som bollen träffade.

”Såg ut att göra ont”

Koepka gick fram till Corine Remande och bad om ursäkt efter olyckan, och gav henne en signerad handske vilket hon uppskattade.

– Jag försökte att vara positiv så han inte skulle tappa fokus. Men efter att jag förts till sjukhus har jag inte hört något från arrangören, säger hon.

Efter tävlingen uttalade sig Brooks Koepka om olyckan.

– Det såg ut att göra ont. Det är svårt att kontrollera en golfboll som kommer från 300 yards (274 meter), och ofta är fansen för nära fairway. Från det långa avståndet hörs det ändå inte om man ropar ”fore”, säger han.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN