Danielle, 25, om maskeraddräkten: ”Det gör mig förbannad”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Danielle Hillerström, 25, från Haninge var på jakt efter en bra kostym inför Halloween. Då hittade hon en maskeraddräkt som skulle föreställa en burka.

Nu kritiserar hon Maskeradkammaren som säljer produkten.

– Det är inte okej att klä ut sig så för skojs skull, säger hon.

När 25-åriga Danielle Hillerström satt och letade på nätet efter maskeraddräkter inför Halloween såg hon plötsligt något som fångade hennes uppmärksamhet. Det var nämligen en kostym som skulle se ut som en burka.

– Min första reaktion var chock. Hur har de tänkt här egentligen, frågar sig Danielle.

”Ta inte en persons livsstil och kultur”

Hon menar att dräkten blir som ett sätt att göra ”narr” av de som använder burka.

– Du ska inte ta en persons livsstil och kultur och göra om det till en utklädnad för en maskerad. Du ska respektera och acceptera att folk har den kulturen och livsstilen.

1 av 3 | Foto: Maskeradkammaren/Skärmdump

Maskeradkammaren är de som säljer produkten och de beskriver dräkten som ”perfekt om du vill vara anonym på festen.”

Startade diskussion på Facebook

Efter upptäckten laddade Danielle upp en bild på Facebook och frågade andra vad de tyckte om produkten. Där blev reaktionerna blandade.

– Vissa jämförde de med att klä ut sig till häxa. Men att klä ut sig till en muslimsk person och att klä ut sig till häxa, det är två helt skilda saker.

Nu hoppas Danielle att maskeradkammaren ska dra tillbaka produkten och tänka till innan de tar in liknande dräkter i sortimentet igen.

– Det gör mig förbannad att de anser att de kan göra narr på det här sättet.

Företaget: ”Tanken har aldrig slagit oss”

Maskeradkammaren hävdar att de under två år inte fått några reaktioner på just denna produkt eller någon annan dräkt de säljer.

– Vi säljer denna dräkt av samma anledning som vi säljer de andra dräkterna på vår sida, för att det är just en maskeraddräkt. Då vi köper in dessa från en leverantör i England som har en fem-sex gånger så stor befolkning som vi i Sverige har tanken aldrig slagit oss att den skulle uppfattas som mer kränkande eller stötande än någon annan dräkt, säger företagets medie- och marknadsansvarige Magnus Forebäck.

De tycker det är synd att flera kritiserar produkten de säljer, men menar att de inte har några onda avsikter.

– Vi tycker självklart att det är supertråkigt att dräkten upplevs på detta sätt, men vi anser att man ska kunna klä ut sig till exakt vad man vill på en maskerad. Vårt syfte är ju att maskeradkläder ska sprida glädje och vara en positiv upplevelse.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN