SVT sparkade barnfavoriten

"Bolibompa"-profilen: Det handlar om en personlig konflikt

Han är barnens favorit.

Ändå väljer SVT att sparka "Bolibompa"-profilen Viktor Åkerblom-Nilsson.

– Det är synd att en konflikt mellan två personer ska få gå ut över 500 000 barn, säger Viktor.

Foto: ULF HÖJER
"ALLA ANDRA FICK FÖRLÄNGT" "Bolibompas" tittare gillar Viktor Åkerblom-Nilsson, 24. Men det räckte inte för SVT. "När det var en vecka kvar sa de: "Tyvärr, Viktor, du passar inte in i teamet"", säger han.

Han är stor barnfavorit. I ett och ett halvt år har Viktor Åkerblom-Nilsson, 24, varit en av programledarna för barnprogrammet ”Bolibompa”. Strax före sommaren gav SVT det oväntade beskedet att han inte fick fortsätta.

– När det var en vecka kvar på mitt kontrakt sa SVT plötsligt ”Tyvärr, Viktor, vi kan inte ge dig förlängt för du passar inte in i teamet”, säger Viktor till Aftonbladet.

På vilket sätt skulle du inte passa in i teamet?

– Det undrade jag också. Alla andra fick förlängt, SVT har till och med tagit in nya programledare. Jag tror det handlar om en personlig grej mellan mig och en som sitter högre upp. Jag struntar blankt i den personen, men jag har ett ansvar gentemot barnen. SVT lät mig inte ens säga hej då i sista programmet.

”Blir trauma för barnen”

På SVT förnekar man att beslutet bottnar i en personlig konflikt.

– Nej, vi har tänkt på hur gruppen ska se, dessutom har vi gjort en stor förändring av ”Bolibompa”, säger Maria Groop Russel, genrechef för barn och ungdom.

Men varför fick Viktor inte säga hejdå till barnen?

– I ”Bolibompa” är vi noga med att inte göra för stor grej av att säga hejdå, det får inte bli ett trauma för barnen. Men Viktor hade visst kunnat säga ”hejdå, nu ska jag göra något annat”, säger Maria Groop Russel.

Josefine Elfström