Drömflytt - för 60 milj

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Kim Källström till storklubben Lyon: Det verkliga finrummet

GÖTZIS

Kim Källström stannar i Frankrike.

Men inte i Rennes.

Superklubben Lyon öppnar den stora plånboken för att köpa loss svensken.

- Det känns oerhört inspirerande, säger Källström, som med en prislapp på runt 60 miljoner kronor blir en av Sveriges dyraste spelare genom tiderna.

Kim Källström åkte i går, tillsammans med agenten Roger Ljung, till Lyon i sydöstra Frankrike. I dag genomgår han den obligatoriska läkarundersökningen och åker hem till Sverige igen. På måndag - när Kim på nytt har tagit upp träningen med landslaget - ska klubbarna träffas i Paris för att slutförhandla.

Mästare - fem år i rad

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer Lyon att få betala runt 60 miljoner för svensken, som har gjort stor succé i ligaspelet.

- Allt blir klart när klubbarna är överens och det blir de på måndag, utgår vi ifrån, säger Roger Ljung till Sportbladet.

Kim och Lyon är överens om detaljerna i det personliga kontraktet. Om klubbarna enas om prislappen kan han se fram emot en framtid i en av Europas storklubbar. Lyon har blivit franska mästare fem år i följd och har tagit upp kampen med de övriga superklubbarna.

Lyon har redan värvat Jérémy Toulalan från Nantes. Didier Drogba från Chelsea är också på ingång. Dessutom har Sylvain Wiltord förlängt kontraktet.

- Vi ska vänta med att ta fram de stora orden innan allt är klart, men det känns oerhört intressant och inspirerande, säger Kim Källström till Sportbladet.

Ett enkelt val

Källström har placerats i åtskilliga klubbar. Till slut stod valet mellan tre: Sevilla, Lyon och ytterligare ett topplag i franska ligan.

För Kim var valet enkelt.

- När Lyon kom in i bilden fanns det inget att tveka på. Det blev prio ett direkt. Nu kommer jag till en klubb som kan vinna saker och som ska spela i Champions League. Det är det verkliga finrummet.

Har träffat Wiltord

Känns det som att det är där du hör hemma nu?

- Ja, Lyon är en väldigt stor klubb. Det finns redan nio VM-spelare i laget. Det är inte många adresser som slår den här.

Känner du någon av spelarna i laget?

- Jag har träffat Wiltord några gånger. Han kommer från Rennes och tränade med oss för ett par år sedan, innan han blev klar för Lyon.

Var det skönt att få allt klart inför VM?

- Väldigt skönt. Nu känns det oerhört skönt att kunna koncentrera sig på VM, säger Kim Källström.

Lyon har nästan bara landslagsspelare i laget

Sveriges dyraste spelare

Stefan Holm

Publicerad: