”Blir alltid rätt när jag lyssnar på Zlatan”

Hyllar ”Ibra” – efter agentbytet

avSimon Sjöstrand

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Marco Verratti, 24, bytte i somras agent till Mino Raiola – efter råd av Zlatan Ibrahimovic, 36.

Nu hyllas svensken av PSG-stjärnan.

– Det blir alltid rätt när jag lyssnar på Zlatan, säger mittfältaren till L'Equipe enligt Fotbollskanalen.

Foto: Laurent Cipriani / TT

Marco Verratti, 24, var, precis som många andra, ryktenas man under sommaren. Paris Saint-Germain-mittfältaren har växt ut till en av lagets stora stjärnor sedan han anslöt 2012 och kopplades samman med klubbar som Barcelona, Milan, Inter och Manchester United.

Ryktena om United blev inte mindre när Verratti i somras valde att byta agent från Donato Di Campli till Mino Raiola, som bland annat representerar United-spelarna Paul Pogba, Henrich Mchitarjan, Romelu Lukaku – och en viss Zlatan Ibrahimovic.

Verratti har tidigare uttryckt att han saknat sin vän sedan svensken lämnade PSG för United förra sommaren.

”Grät när han lämnade”

– Jag grät när Zlatan lämnade och såg på Zlatans ansikte att han också var ledsen. Efter allt vi gick igenom tillsammans så var det en väldigt svår situation, sa Verratti.

Italienaren har förvisso inte fått ärva ”Ibras” nummer tio som det först talades om, men han har stannat kvar i den franska storklubben och verkar nöjd med Raiola.

Nu hyllar Verratti Zlatan, som hade ett finger med i agentbytet.

– Jag kände honom (Raiola), det var Zlatans agent. Det enda jag sa till honom var: ”Jag väljer dig om du inte pratar om mig i tidningarna”. Han har erfarenhet av bra relationer med klubbar. Och jag fick rådet av Zlatan att välja honom. Varje gång jag lyssnar på Zlatan, oavsett om det gäller fotboll eller annat, så fattar jag rätt beslut, säger Verratti till L’Equipe enligt Fotbollskanalen.

”Tappade fokus”

Han berättar att tomrummet efter Ibrahimovic varit stort.

– Jag tycker att vi förlorade något. Det kändes som att vi inte var som vi brukade. Som att vi tappade fokus. Vi tog lite för givet att vi skulle gå långt, men man måste fortsätta kämpa, säger Verratti, som ryktas förlänga med PSG.

Men i så fall inte på grund av pengarna, menar han.

– Folk tror att jag spelar i PSG för pengarna, men dem kan man få på andra håll också.

ARTIKELN HANDLAR OM