Titanic återskapas i detalj – av spelet

1 av 5

avJonas Högberg

SPELA

Titanic återuppstår – som tv-spel.

Nya spelstudion Four Funnels vill bygga upp hela skeppet in i minsta detalj, med hjälp av historiker, författare och vrakdykare.

Nu är allt som fattas finansieringen – som de hoppas att spelarna själva ska stå för.

Just nu konstrueras en fullskalig kopia av den legendariska båten Titanic i Kina. Bygget finansieras av multimiljardären Clive Palmer, och sjösättningen beräknas äga rum 2018.

Men den som inte har råd med en biljett till Titanic II:s jungfrufärd kommer istället kunna besöka originalskeppet – i digital form.

Redan nu är stora delar av fartyget återskapat i datorerna hos den lilla spelstudion Four Funnels Entertainment.

Tremannastudion söker nu pengar via gräsrotsfinansiering för att kunna ta det sista klivet i utvecklingen av spelet ”Titanic: Honor and glory”. Målet är att, med hjälp av historiker, författare och vrakdykare, presentera den ultimata Titanic-upplevelsen.

Vill interagera med riktiga resenärer

Four Funnels vill inte bara återskapa Titanic, utan även avfärdshamnen Southampton. Man har också planer på att låta spelaren interagera med många av de verkliga personer som reste med Titanic – så många som 200 stycken, om finansieringen tillåter.

Storyn kretsar kring ett fiktivt mysterium, där spelarens karaktär anklagas för ett hemskt brott och måste hitta den egentliga förövaren ombord på skeppet. Men den som inte vill behöver inte följa spelets handling – det finns nämligen ett särskilt läge där man obehindrat kan utforska fartygets alla utrymmen i sin egen takt.

Fortfarande återstår dock mycket jobb. Four Funnels hoppas kunna dra in 2,1 miljoner kronor via Indiegogo, men erkänner redan nu att man lär behöva ännu mer pengar för att kunna ro projektet i land.

ARTIKELN HANDLAR OM

Titanic