Malmö avgjorde sent i toppmötet

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

MALMÖ. Den svängiga matchen svängde ännu en gång. Malmö svarade för en fin vändning i tredje perioden och slog Frölunda med 5–3 i toppmötet.

– Vi trodde på det. Skönt att vi går ut och gör det också, säger matchhjälten Fredrik Händemark.

Toppmötet mellan Malmö och Frölunda började som ett toppmöte ska börja. Det var bra fart och intensivt. 

Förre Malmöspelaren Pathrik Westerholm bjöd hemmalaget på matchens första mål redan efter 1.32. Westerholms farliga puck in framför eget mål bröts av Johan Olofsson som enkelt gjorde 1–0.

Efterlängtat mål

Olofsson gjorde sitt första mål för säsongen och bröt därmed en 14 matcher lång måltorka i SHL-matcher (förra slutspelet inräknat).

– Det blir som en spärr. Det sätter sig lite i huvudet. Skönt att få hänga dit den i första perioden, sa Olofssons i Cmores pausintervju.

Malmö bjöd dock tillbaka ganska snabbt. Danske backen Malte Setkov slarvade vid egen offensiva blå. Ryan Lasch stal pucken och kvitterade efter 6.39. 

Frederik Storm svarade sedan för första periodens bästa prestation när han gjorde 2–1 efter att ha dragit två Frölundaförsvarare.

Malmö dominerade den första perioden kraftigt och hade flera bra chanser att utöka ledningen.

Frölunda jobbade sig in i matchen i den andra perioden. Joel Lundqvist kvitterade till 2–2 i powerplay efter 9.12.

Precis när en Malmöutvisning var över, med 3.12 kvar av perioden, gjorde Samuel Fagemo 3–2 när han slog in en egen retur. 

Redan efter 3.03 i tredje perioden kvitterade Henrik Hetta med ett direktskott. Och Malmös tryck fortsatte efter det. Frölunda hade svårt att värja sig och med 6.06 tryckte lagkaptenen Fredrik Händemark in 4–3 för Malmö.

– Jag hade några lägen i andra när jag inte riktigt fick till avsluten. Sen damp den ner vid mållinjen och det var bara att trycka in den. Det var så jäkla skönt, säger Fredrik Händemark.

Stolt över laget

Martin Janohls säkrade sedan segern med sitt powerplaymål med 1.46 kvar.

Fredrik Händemark säger att han är sjukt stolt över att Malmö vände matchen.

– Fy fan vad skönt. Rent spontant känns det grymt skönt och jag tycker att det var rättvist. I första perioden är vi grymt bra. Jag tycker ändå att andra perioden är bra. Vi får några utvisningar emot oss. Jag tycker vi kunde fått några med oss också. De får lite momentum och trycker ner oss lite, säger Händemark och fortsätter:

– Det kändes lite orättvist att de hade ledningen efter två perioder. Vi hade en bra känsla periodpaus inför tredje. Vi trodde på det. ”Vi är bättre och kommer att vända på det”. Skönt att vi går ut och gör det också.

Besviken på sitt lag

Frölundacoachen Roger Rönnberg var inte alls nöjd med sitt lags insats.

– Malmö är hetare från första stund. Vi har en period i andra perioden när vi får lite energi av våra mål. Sen tycker jag att vi lutar oss tillbaka i tredje perioden. Jag var grymt nöjd med mitt lag senast i Skellefteå att vi kom upp stort och spelade med otroligt bra attityd. Lika missnöjd är jag i dag. Det här var långt från godkänt, säger Rönnberg.

Frölundabacken Viktor Ekbom åkte på en skada och kunde inte slutföra matchen. 

– Jag vet inte vad som hände. Han utgick med en mindre smäll. Det ska nog inte vara nån fara, säger Rönnberg.

Foto: Bildbyrån
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!