Bröt ihop efter finalen i ”Dessertmästarna”: ”Tårtan sabbade allt”

avStina Dahlgren

Det blev ännu en tredjeplacering i ”Dessertmästarna” för Per Bäckström.

Trots sitt stora tidsförsprång föll han precis på målsnöret.

– Efter den tävlingen så bröt jag ihop mer eller mindre, säger han.

Per Bäckström har tävlat i ”Dessertmästarna” två gånger tidigare och bägge gångerna kommit på en tredjeplats. Och det blev en tredjeplacering även denna säsongen.

– Det är dumt att säga att jag är nöjd, det är klart att jag inte är nöjd med det. Jag körde så jävla hårt på slutet med utmaningar så jag kunde inte leverera det sista. Det blev för mycket, säger han.

Tårtan förstörde

Han hade vunnit de två tidigare tävlingarna i programmet, och därmed fick han ett försprång på femton minuter i det sista avgörande final-baket. Trots det räckte inte tiden till.

– Det var tårtan som sabbade allt. Sen funkade inte ugnarna som jag ville, och det var där det sket sig. När man börjar trixa och känner att det går åt helvete då går det inte att vända. Den tiden har du inte.

1 av 3 | Foto: ”Dessertmästarna” i kanal 5.

Han berättar om pressen under inspelningarna, med nya tävlingar varje dag där man måste prestera för att inte åka ut.

– Det var svårare i år att ta sig hela vägen än tidigare år, det var fler utslag. Efter den tävlingen så bröt jag ihop mer eller mindre. Det är psykiskt skitjobbigt.

”Levererade inte”

Trots besvikelsen över sin egen tredjeplats tycker han att de andra förtjänade att hamna över honom på prispallen.

– Jag kände att jag inte levererad och de andra presenterade helt andra bord än vad jag gjorde. De lyckades bättre helt enkelt.

Får vi se dig i en fjärde säsong av ”Dessertmästarna”?

– Min sambo har sagt att det inte får bli fler gånger nu, men jag är öppen för smicker. Skulle jag bli uppringd så skulle jag känna ”wow vad häftigt”. Då blir jag verkligen en veteran, säger Per Bäckström.

ARTIKELN HANDLAR OM