Flörtar med Zlatan och skandalliraren

avJonathan Ekeliw

Conte: ”Suarez och andra spelare
skulle säga samma sak om Juve”

Zlatan Ibrahimovic ser Juventus-ryktena som ”en ära”.

Det glädjer den italienska klubbens tränare Antonio Conte – som även hoppas på Liverpools Luis Suarez.

– Det är uppenbart att vi behöver växa som lag, så vi förväntar oss förstärkningar, säger han till Gazzetta dello Sport.

Juventus har under våren frekvent uppgetts vara ute efter att värva tillbaka Zlatan Ibrahimovic, 31, och PSG-svenskens kommentar till ryktena förra veckan har inte mildrat spekulationerna.

– Jag har kontrakt med PSG. Om det är sant att ”Juve” är intresserat är det en ära, det är en fantastisk klubb som jag redan har representerat. De har ett bra lag och ett grymt projekt på gång, sa ”Ibra” efter 3–0-segern mot Nice.

”Fin komplimang”

Juventus-tränaren Antonio Conte, 43, har inte gjort någon hemlighet av att klubben är ute efter offensiva nyförvärv i sommar, och Zlatans uttalande glädjer honom.

– Om Ibrahimovic är hedrad av att se sitt namn sammankopplat med Juve – då är det en fin komplimang av en fantastisk spelare, säger han till Gazzetta dello Sport.

Förutom den blågule landslagskaptenen har Juventus även nämnts som en ny tänkbar adress för Liverpools Luis Suarez, 26, som efter ”bitattacken” på Chelseas Branislav Ivanovic ryktas vara på väg bort.

Och Conte tror att intresset är ömsesidigt.

”Säger samma sak”

– Jag är säker på att den tanken (Zlatans uttalande) är gemensam för många. Om du pratar med Suarez och andra spelare tror jag att de skulle säga samma sak, för det är uppenbart att vi har gjort ett enastående jobb här i Juventus. Det kan till och med en blind man se, säger han.

Juve spelar derby mot Torino i dag, och en seger där skulle mer eller mindre säkra andra raka ligatiteln – med fyra omgångar kvar. Tre poäng och ”Den gamla damen” skulle ha elva pinnar tillgodo på tvåan Napoli.

– Vi har gjort en fantastisk resa så här långt, säger Conte – som dock redan har siktet inställt på nästa säsong.

”Måste bli bättre”

– Vi kanske vinner vår andra raka ligatitel, men det är uppenbart att vi behöver växa som lag, så vi förväntar oss förstärkningar.

Bayern-Barça-matchen (Bayerns 4–0-seger i Champions League) var en liten tröst för oss, men att titta bakåt tar oss ingenstans. Vi är Juventus och vi måste titta och fokusera framåt. Genom att jämföra oss med tyskarna (Bayern München) har vi fått ett kvitto på var vi står – nu måste vi bli bättre.

Bayern slog Juventus med sammanlagt 4–0 i CL-kvartsfinalen.

ARTIKELN HANDLAR OM