Tränaren om Mats Sundins V86-häst: ”Är bästa chansen”

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Hockeystjärnan Mats Sundin satsar miljonbelopp på travet.

Den senaste tiden har det gått tungt för hans travtalanger – men ikväll kan det börja vända på Solvalla.

Hans auktionsköp Rebellion startar på V86 och är stall Stefan Hultmans bästa chans.

– Han har bra form och ska med på kupongen, men han är lite valpig ännu och är ingen spik, säger Stefan Hultman till Kanal 75.

Hockeystjärnan Mats Sundin och travtränaren Stefan Hultman har tre år i rad köpt de dyraste hästarna vid auktionen under Elitloppet.

I fjol ropade han in en ettåring efter Muscle Hill och Savvy Yankee  för 820 000 kronor, tyvärr drabbades hästen av sjukdom nu i februari och tvingades av avlivas.

Året innan shoppade Sundin loss och investerade i travhästen Tough Rain för 760 000 kronor.

Två vinster

På Elitloppsauktionen 2010 köpte Mats Sundin ettåringen Rebellion för hela 1 010 000 kronor. Hästen har hittills gjort 10 starter i karriären, vunnit två av dem och tjänat ihop 131 500 kronor.

Vid onsdagens V86 kan årets första seger komma då Rebellion går ut i V86-3 på Solvalla.

Hästen tillhör en av förhandsfavoriterna i loppet och är för tillfället streckad på 30 procent.

”Han är stark och rejäl”

Tränaren Stefan Hultman är optimistisk.

– Jag tycker att han såg fin ut senast och han blev fast med en del sparat. Han har potential, men det har varit mycket strul med startspår och löpningsförlopp. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp. Den långa distansen passar bra, han är stark och rejäl. Men tolftespår är tolftespår och det är risk för lite vingel igen eftersom man måste ha rygg med honom och att han är lite valpig, säger tränaren till Kanal 75.

– Dessutom känns det som att det är lite risk att han blir stallskrik den här gången och jag vill varna för att det måste stämma helt för honom om det ska gå vägen. Det är ingen häst man bara kastar sig iväg med i spåren. Han är ingen färdigutbildad tävlingshäst ännu, man måste sitta och passa honom, säger Stefan Hultman.

Stallet har tre hästar till start på V86, och bästa chansen är just i V86-3.

–  Det är Rebellion. Han har bra form och ska med på kupongen, men han är som jag sa lite valpig ännu och han är ingen spik, säger han.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!