PRESENTERAS AV

Tipsa oss om hjältar – och vinn en plats i STCC

avJakob Andersson

Nu letar vi med ljus och lykta efter hjältar till årets Svenska Hjältar-gala!

Vem vill du nominera?

I december går den stora Svenska Hjältar-galan av stapeln på Cirkus i Stockholm.

Sju kategorier kommer att prisas – människor på olika sätt gjort modiga och starka insatser för att hjälpa andra.

Just nu letar vi extra mycket efter Årets skyddsängel: Någon som förebyggt en olycka eller gjort sitt yttersta för att föra någon annan i säkerhet. Någon som skyddar en annan persons intressen, är modig och har ett stort hjärta. Det kan också vara någon som kämpar för att trygga arbetsvillkoren för sig själv och andra.

På galan 2017 prisades Jenny Englund som Årets Skyddsängel, för att hon avbröt ett våldtäktsförsök och såg till att mannen kunde dömas med hjälp av DNA. 2016 prisades fjällräddarna och deltidsbrandmän som fick liv i tre tonårspojkar som vält med en kanot under en tragisk olycka i Ånnsjön.

Känner du någon som passar in på beskrivningen ovan? Tipsa oss, och du har chansen att vinna en fantastisk heldag under STCC finalen i Mantorp den 21-22 september. Eller vad sägs VIP-biljetter med måltid, depåbesök och så den fartfyllda turen i en STCC-bilen.

Tänk stort som smått – tipsa oss om din hjälte här!

Så funkar det!

Vinnaren utses av Svenska Hjältar-redaktionen på Aftonbladet. Vinnaren kommer att underrättas innan den 15 september. Priset går inte att byta eller sälja vidare, och om den tilltänka vinnaren inte kan medverka på Mantorp så utgår ingen annan ersättning. I det fall en vinnare tackar nej till priset utser redaktionen en ny vinnare. Vinnaren ansvar själv för resor från och till Mantorp och betalar själv eventuell skatt. Brink Motorsport tillsammans Ramudden ansvarar för arrangemanget på plats på Mantorp.

Foto: Aftonbladet
Årets skyddsänglar 2016 hyllades av juryns ordförande Foppa på scenen. ”Ni är den starkaste förstafemman jag sett”.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM