Lady Gaga och Cher flyr lågorna som hotar kändistäta Malibu

Minst elva har hittats döda efter skogsbränderna i Kalifornien

avIsabelle Nordström, Mathilde Albinsson, TT

Minst elva personer har mist livet i skogsbränderna som härjar i Kalifornien.

Nu uppmanar myndigheter boende i kändistäta Calabasas och Malibu att lämna sina hem efter att en ny brand tagit fart.

”Jag kan inte ens tänka tanken att Malibu inte skulle finnas, jag har haft ett hus där sedan 1972”, skriver Cher på Twitter.

Även svenska tv-profilen Anna Anka är drabbad.

"Vi evakuerade från mitt hus på grund av de galna bränderna" skriver hon på Instagram Story.

Artisterna Lady Gaga och Cher, Oscarsvinnaren Guillermo Del Toro, skådespelarna Alyssa Milano och Rainn Wilson och realityfamiljen Kardashian – alla flyr de nu bränderna som rasar i Kalifornien.

1 av 6 | Foto: Evan Agostini / AP TT NYHETSBYR N
Caitlyn Jenners hus har brunnit ner.

I norra Kalifornien har den brand som kallas Camp Fire krävt minst nio liv. Branden kallas redan den mest destruktiva i delstatens historia. Tusentals hus har förstörts och mer än 30 personer saknas fortfarande.

Nu brinner det även nära Los Angeles och amerikanska myndigheter har uppmanat invånarna i kändistäta Calabasas och Malibu att lämna sina hem. Två personer har hittats döda i Malibu men det är ännu oklart om dödsfallen har med skogsbränderna att göra.

Hollywoodfrun Anna Anka har tvingats evakuera sitt hus i Los Angeles tillsammans med pojkvännen David Johansson på grund av bränderna, vilket Expressen var först med att rapportera. De lyckades dock ta sig till Long Beach i Kalifornien, där de befinner sig i säkerhet.

”Jag är så otroligt tacksam för allt de gör och att jag och David är tillsammans i denna tragiska situation och inte blev separerade från varandra”, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet och fortsätter:

”Det känns fruktansvärt. Vi är så ledsna och stressade över ovissheten och väntan av vad som kommer hända”.

Amerikanska medier rapporterade under lördagsmorgonen att Caitlyn Jenners hus förstörts i lågorna. Senare under lördagen rapporterats dock att huset inte fallit offer för lågorna.

Kim Kardashian och Kanye West är två av alla tusentals människor som evakuerats i branden som kallas Woolsey Fire. Dessutom rasar ytterligare en brand, Hill Fire, mellan Thousand oaks och Camarillo, längre bort från LA.

"Skickar mina böner till alla där ute i dag", skriver Lady Gaga på Instagram där hon även lagt upp flera filmer och bilder på den rökfyllda himlen.

Stjärnans varning: ”Dra genast”

Rapparen Lil Pump har gjort samma sak och skriver:

"Gud jag svär, min bakgård står bokstavligen i lågor. Om du är i Calabasas, dra från ditt hus genast!", säger han i en Instagramvideo.

Världsstjärnan Cher har också tvingats lämna sitt hus.

”Jag är orolig för mitt hus, men det finns inget jag kan göra. Mina vänners hus brinner. Jag kan inte ens tänka tanken att Malibu inte skulle finnas, jag har haft ett hus där sedan 1972”, skriver hon på Twitter.

Hundratusentals människor har evakuerats. En av de som ännu inte evakuerats är filmstjärnan Will Smith.

I en video filmar han den täta röken över Malibu och konstaterar att hans familj är orolig.

"Vi är förberedda på att evakuera så fort vi får en signal. Om du befinner dig i evakueringszonen, stick GENAST", säger han.

Lågorna har även totalförstört den uppbyggda westernstaden Paramount Ranch där hundratals filmer och tv-serier spelats in. Staden är bland annat en av inspelningsplatserna för tv-serien "Westworld", ”Weed” och 90-talsklassikern ”Dr. Quinn”.

Även The Bachelor Mansion, där amerikanska Bachelor spelats in, har totalförstörts i branden.

Vice guvernör Gavin Newsom har utfärdat undantagstillstånd i Kalifornien.