Washington körde över Tampa: ”Hänt något”

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Washington Capitals glöder.

De inte bara vann den första konferensfinalen mot Tampa Bay i Amalie Arena i natt.

De körde bokstavligen över favoriten från Florida – trots att Nicklas Bäckström inte kunde spela den här matchen heller.

– Vi har insett att vi bara ska fortsätta spela vår hockey vad som än händer, säger den ruskigt hete Alex Ovetjkin efter 4-2-segern.

4-2 låter kanske inte som så särskilt märkvärdiga siffror.

Men faktiskt:

Washington var överlägsna Tampa i sin första konferensfinal på två decennier, ryckte åt sig initiativet direkt från start, hade ledningen med 4-0 efter två perioder och borde egentligen vunnit med betydligt större siffror.

– Ja, framförallt var vi fruktansvärt bra i första perioden, säger Alex Ovetjkin när han möter media efteråt.

– Då skulle vi gjort ytterligare några mål. Men deras målvakt (Andrej Vasilevskij) höll dem kvar i matchen. Han var duktig 

”Något har hänt”

”Ovie” pangade själv in ett – sitt nionde i årets slutspel – på favoritsättet med ett otagbart direktskott i powerplay när bara sex sekunder återstod av inledningsperioden. Han stod senare också för en assist och såg överhuvudtaget fantastisk ut matchen igenom. Det är som att alla mentala spärrar bara pulvriserats hos den ryske superstjärnan och hans lagkamrater efter den emotionella segern mot Pittsburgh i måndags och nu, när de äntligen tagit sig förbi andra omgången, spelar på ren inspiration. 

– Vi har insett att vi bara ska fortsätta spela vår hockey vad som än händer, menar Ovetjkin och får medhåll av målvakten Braden Holtby, sitt livs form han också.

– Något har hänt. Känslorna i omklädningsrummet var extremt starka efter matchen när vi slog ut Penguins och de har vi tagit med oss in i den här serien, säger han.

1 av 3 | Foto: Mike Carlson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Ovetjkin hade ett mål och en assist i Caps kross.

Burakovsky comeback

Nicklas Bäckström missade dessvärre sin andra raka match på grund av en skadad hand, men Caps-ledningen insisterar på att han snart ska vara tillbaka – och Andre Burakovsky, som tvingats genomgå en operation mitt under slutspelet och missade hela serien mot Pittsburgh, gjorde comeback redan i natt.

För Tampa var starten på konferensfinalen en lika stor besvikelse som diton mot Boston i förra omgången, då de öppnade med en 2-6-förlust på hemmais och sedan vände och vann fyra raka matcher.

– Washington ville vinna mer än vad vi ville och vi fick vad vi förtjänade säger Chris Kunitz.

– I nästa match krävs en helt annan insats från vår sida. Vi måste göra allt annorlunda.

Den matchen spelas natten till måndag.

Laddar Matchöversikt
Följ Stanley Cup-slutspelet i Bjurmans NHL-blogg 00:37

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM