Rahimi anmäls till disciplinnämnden

Publicerad:

HOCKEY

Ole-Kristian Tollefsen och Färjestad blev tokiga efter Daniel Rahimis tackling – som inte ens tog honom till utvisningsbåset.

Nu kommer beskedet att Linköpingsbacken anmäls till disciplinnämnden.

Det var i början av den första perioden i gårdagens möte mellan Linköping och Färjestad som Daniel Rahimi klev upp och satte en tackling på Färjestads John Persson.

Persson blev liggandes och hans lagkamrat Ole-Kristian Tollefsen blev så rasande att han ville ta en fajt med Linköpingsbacken.

Känslorna svalnade inte när det stod klart att Rahimi slapp undan utvisningsbåset, även om Tollefsen i efterhand tyckte att tacklingen var bra underhållning.

"Sätter prägel"

– Det sätter prägel på matchen, det är kul. Man ska få lov att tacklas, det är 8000 på läktaren och det är det här fansen vill se, sa han.

Men nu står det klart att SHL:s situationsrum har gått vidare med en anmälan till disciplinnämnden efter tacklingen, gällande checking to the head.

"Rahimi kommer in från sidan och tacklar Persson, som då är lite låg. Tacklingen tar i huvudet och Persson tvingas utgå skadad och han återkommer inte till spel igen. Rahimi har chansen att tackla mot axeln", står det i uttalandet på SHL:s hemsida.

Rahimi kommenterade tacklingen kort i går.

– Jag vet faktiskt inte, jag tycker inte jag sträcker ut benen på något sätt, sa han.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!