Samir Badran gör debut – i trav-tv

avErik Pettersson, Minimedia

Foto: Pontus Orre
Samir Badran medverkar i trav-tv under Elitloppssöndagen.

Samir Badran, 24, känd från Paradise Hotel och Melodifestivalen får en ny roll – i trav-tv.

Trav365 kan avslöja att medieprofilen kommer att medverka i TV4:s mastodontsändning från Elitloppet sista helgen i maj.

– Det stämmer. Samir känns het, han är inte så mycket trav, utan är med för att attrahera en ny målgrupp, säger David Neves, producent för Elitloppssändningen.

Han blev ett känt ansikte när han deltog i Paradise Hotel 2013. Samir Badran, 24, var även med en sväng i 2014:s upplaga av TV3:s dokusåpa. Efter det skapade han musikduon Samir & Viktor, tillsammans med modebloggaren Viktor Frisk, och de gick hela vägen till final med låten ”Groupie” i årets upplaga av Melodifestivalen.

Nu är medieprofilen värvad till ett nytt uppdrag, det kan Trav365 avslöja.

Till trav-tv – under sportens största helg – Elitloppshelgen sista helgen i maj.

– Ja, det stämmer, bekräftar David Neves, producent för Elitloppssändningen i TV4, till Trav365.

Han fortsätter:

– Vi har haft personer som varit oinvigda i travet i vår Elitloppssändning tidigare, som Alex och Sigge och Anders Timell. I år har vi Samir Badran.

Varför Samir Badran?

– Samir är en tacksam person att ha med. Han har över 350 000 följare på Instagram och har en jätteblogg. En person med en enorm fanskara. Han känns het, han är inte så mycket trav, utan är med för att attrahera en ny målgrupp. Han är väldigt populär och man kan kalla honom för ett mediefenomen.

Vad ska han göra?

– Samir besöker Elitloppet för första gången och vi följer hans upplevelse med en kamera. Hur har han det? Har upplever han och sällskapet travfesten?

Var kommer han att vara?

– Han ska sitta på Solvallas restaurang Kongressen med sällskap och vi kommer titta till hur de har det och upplever tävlingarna då och då. Han kommer inte ha någon egen show.

”Gör det för att bredda sändningen”

Neves förklarar vidare att Badrans sällskap kommer att klippas in i korta sekvenser i den mycket långa direktsändningen från travfesten.

– Jag är väldigt travintresserad och mån om att vi inte riskerar något med det här, rent sportsligt och så vidare så vi inte tar fokus från Elitloppet. Det är viktigt att vi håller rätt nivå, och att vi inte gör det här för att förlöjliga Elitloppet eller något runt det. Vi gör det för att bredda sändningen under korta perioder.

– Vi har lyckats bra med Anders Timell och Alex och Sigge tidigare och som sagt vill vi inte äventyra något annat med det här.

Att just Samir Badran placeras på Solvallas mest kända restaurang Kongressen har sina anledningar.

– I travsändningarna filmar vi sällan inomhus, därför är restaurang Kongressen ett bra ställe att vara på. Vi kommer inte filma hela restaurangen, så folk som sitter där kommer inte vara i bild. Man vill bara få en doft av myllret där, berättar David Neves.

Elitloppet körs söndag 31 maj på Sveriges nationalarena för travsport, Solvalla i Stockholm.