"Mer intresserad att slåss än att göra mål"

avMartin Tolén

Liverpool-ikonen sågar Diego Costa: "Är han värd allt besvär"

Costa rör upp känslor.

Diego Costas provokation har skapat debatt.

Anfallaren stängdes av tre matcher och Liverpool-ikonen Jamie Carragher sågar spanjoren.

"Han är mer intresserad av att slåss än att göra mål", skriver Carragher.

Foto: Foto: AP
Jamie Carragher, Liverpool-ikon.

För en vecka sedan slog Diego Costa till Laurent Koscielny i ansiktet och fick Gabriel utvisad efter en dispyt.

Medan Gabriel friades i efterhand fick Diego Costa tre matchers avstängning och Liverpool-ikonen Jamie Carragher sågar spanjoren i sin egen krönika hos Daily Mail.

"Det jag tycker är svårast med honom är varför han är mer intresserad av att slåss med varenda försvarare möter än att göra mål", skriver Carragher.

Sågar Costas insats i fjol

Han menar att Costa gör mer besvär än nytta i Chelsea-tröjan och drar en parallell till sin förre lagkamrat Luis Suarez.

"Om Suarez gjorde något fel behövde du inte berätta det för honom utan bara acceptera det eftersom det kunde hända under en match. Suarez var nära att vinna ligan till Liverpool för två år sedan men du kan inte säga att Costa hade samma inverkan under fjolåret", skriver Carragher.

"Är det värt att ha Costa?"

Suarez såldes förra sommaren till Barcelona för 800 miljoner kronor, men Carragher tror inte att Costa säljs vidare till samma pris.

"Kommer klubbarna att kolla på incidenterna och ta ett steg tillbaka? Eller kommer de göra som Barcelona och betala 800 miljoner för en spelare som bet Giorgio Chiellini? Chelsea måste fråga sig själva om det är värt allt besvär med Costa. Om de måste spela honom kommer det att skada Chelsea", tycker Carragher.

Wennman: Har Mourinho fått Alzheimers? Ska han in på klinik?

ARTIKELN HANDLAR OM