Vännen berättar om skådespelarhustruns isolerade liv

avMikaela Somnell

Kvinnan och den svenske skådespelaren blev kära och flyttade tillsammans till Sverige.

Men kärlekshistorien slutade tragiskt med att hon dog – och maken är nu misstänkt för att ha mördat henne.

Nu berättar en vän om kvinnans förvandling från öppen tjej med självförtroende till att bli rädd och undvikande.

Den 26 september häktades en svensk skådespelare misstänkt på sannolika skäl för mordet på sin 28-åriga fru som hittades död i deras gemensamma bostad i Kista.

Nu berättar en vän till kvinnan om hur förhållandet med skådespelaren förändrade henne till tidningen Expressen.

Kvinnan och skådespelaren träffades i hennes hemland och blev förälskade. Vid den här tiden var kvinnan i övre tonåren och skådespelaren mer än dubbelt så gammal som hon.

De gifte sig, fick barn och flyttade sedan tillsammans till Sverige.

Till en början hade allt varit som vilken kärlekshistoria som helst. Kvinnan såg fram emot att flytta till Sverige, lära sig ett nytt språk och starta ett nytt liv.

Sprickor i fasaden

Men efter en tid började fasaden krackelera, redan innan Sverigeflytten.

– De var kärleksfulla mot varandra och fina tillsammans. Men när de bråkade så var det på ett sätt som inte var normalt. (Han) blev så aggressiv att jag var rädd att han skulle skada henne.

Vännen beskriver hur kvinnan gick från att vara en öppen, självsäker och social tjej till att bli mer tillbakadragen och rädd.

– När hon gick i gymnasiet hade hon bra självkänsla och väldigt bra självförtroende. Hon pratade med folk och var väldigt social. När jag träffade henne i Sverige var hon en helt annan person – tillbakadragen, blyg, inget självförtroende alls, berättar vännen.

1 av 6 | Foto: CAROLINA BYRMO

En dag fick vännen ett telefonsamtal. Det var kvinnan som ringde och berättade att skådespelaren hade misshandlat henne.

”Kom och rädda mig”

– Hon ringde och sa att hon hade blivit misshandlad av sin man. Hon skrek och grät i telefonen och var jätterädd. "Snälla kom och rädda mig", sa hon och jag satte mig i bilen och körde till Stockholm.

Vännen försökte få henne att kontakta polis och sociala myndigheter, men kvinnan ville inte.

I stället flyttade kvinnan in hos sin vän en tid, men återvände senare till skådespelaren och tappade gradvis kontakt med vännen.

Skådespelaren var aktiv inom den svenska filmindustrin i flera år, och har jobbat med flera tunga namn i branschen.

Den sista tiden har flera i skådespelarens krets berättat om att han verkar ha mått dåligt och under våren förlorade han flera uppdrag.

Mannen har erkänt att han har dödat kvinnan, men nekar till mord.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kista

Brott