Skyttedal om nya uppdraget: Uppenbart inte någon expert

Publicerad:
Uppdaterad:
Sara Skyttedal.
Foto: Anna Tärnhuvud
Sara Skyttedal.

NYHETER

Från ordförande i Kristdemokratiska ungdomsförbundet till kommunalråd i Linköping.

Sara Skyttedal valdes till det nya uppdraget på onsdagskvällen.

– Det är uppenbart att jag inte är någon expert på Linköpings inre politiska liv, säger hon.

I slutet av juli kom beskedet från Sara Skyttedal, 30, att hon bestämt sig för att lämna uppdraget som ordförande i KDU, Kristdemokratiska ungdomsförbundet. Hur hon fortsättningsvis skulle ”kanalisera sitt politiska engagemang”, visste hon inte då.

Men kort därefter blev det känt att Kristdemokraterna i Linköpings kommun värvat den tidigare KDU-ordförande och hon nominerades till posten som kommunalråd.

”Beroende av hjälp”

På onsdagskvällen, vid ett extra årsmöte, vann Sara Skyttedal omröstningen med siffrorna 32-5.

– Det känns jättekul och skönt att ha fått ett starkt stöd från medlemsmötet, säger hon.

Hur väl känner du till Linköping?

– Det är uppenbart att jag inte är någon expert på Linköpings inre politiska liv. Jag kommer vara beroende av hjälp och att ta mig tid att samla in de kunskaper som gör att mitt parti står starkt inför nästa val. Jag hoppas att det ska gå bra, säger hon.

Sara Skyttedal kommer formellt att väljas i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 27 september och tillträde sker den 1 oktober, enligt ett pressmeddelande.

Utmanar inte Bush Thor

Är det nya uppdraget ett strategiskt steg i utvecklingen av din politiska karriär?

– Det låter kanske konstigt, men jag har aldrig tänkt längre än ett steg i taget. Just nu är mitt fokus Linköping. Jag vet inte vad som händer i min karriär eller i mitt liv framöver.

Sara Skyttedal, som också är ledamot av partistyrelsen, beskrivs vara en del av högerfalangen i partiet och var en av de som såg till att Decemberöverenskommelsen bröts. Hon skålade i champagne när beslutet togs på partiets riksting. Det har Göran Hägglund, tidigare partiledare, kallat för ”dåligt omdöme”.

Kommer du att utmana Ebba Busch Thor på partiledareposten?

– Jag har sagt det många gånger förut, att jag inte känner mig tilltalad av att bli partiledare. Jag har stort förtroende för Ebba Busch Thor.

Vill fortsätta spinna på gym

Vid sidan av politiken har Sara Skyttedal varit spininnginstruktör på gym. Det planerar hon att fortsätta vara i sin nya hemstad.

– Ja, det är faktiskt så att jag varit på två arbetsintervjuer i dag. Jag var på ett gym tidigare på dagen och jag kanske ska börja köra lite klasser där, men det blir senare i så fall. Nu är det mycket praktiskt att lösa.

Publicerad:

LÄS VIDARE