Krävs på miljoner – vägrar att betala

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Svennis” i tvist med Skatteverket

1 av 27 | Foto: Arkivbild
Sven-Göran Eriksson inledde sin fotbollskarriär som spelare, här längst ner till vänster i Torsby IF, men det var som tränare han gjorde sig ett namn.

Skattetvisten mellan Sven-Göran Eriksson, hans bror och Skatteverket går vidare.

Myndigheten kräver alltjämt ”Svennis” på 1,9 miljoner kronor – som han i nuläget vägrar att betala.

”Skattebeloppet har förblivit obetalt”, skriver Skatteverket enligt Siren.se.

Mellan 2008 och 2013 förde ”Svennis” varje månad över mellan 50 000 och 65 000 kronor till sin brors bankkonto och hävdade att det var ”gåvor” till brodern.

Skatteverket menade i sin tur att beloppen skulle betraktas som ”lön för utfört arbete och utförda tjänster” då brodern medverkade i ett projekt som marknadsfördes i ”Svennis” namn samt skötte fotbollstränarens herrgård.

Kammarrätten i Göteborg har tidigare gett Skatteverket rätt att kräva 68-åringen på nära 1,9 miljoner kronor i sociala avgifter och skattetillägg.

Vägrar betala

Enligt sajten Siren.se satte Skatteverket en deadline för betalningen till den 26 oktober.

Men summan är ännu inte inbetald.

”Svennis” försöker – med hjälp av sin advokat – stoppa processen genom att begära anstånd hos förvaltningsrätten och anser enligt Siren.se att utgången i målet är långt ifrån klar.

”Handlar om relation”

Målet har överklagats till Högsta förvaltningsdomstolen, som ännu inte tagit beslut om huruvida prövningstillstånd ska ges.

– Det här handlar om att brodern fått pengar på grund av relation, inte prestation, har ”Svennis” advokat Anders Runebjer tidigare sagt till lokaltidningen NWT.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.