Hansdotter öppen för att bli tv-expert efter karriären

Publicerad:

SPORTBLADET

Efter 15 år i världscupcirkusen är Frida Hansdotter klar.

Men inte med skidåkningen.

– Jag vill ge tillbaka till sporten, sedan om det blir i tv eller på vilken nivå får vi se, säger hon.

Hon har tagit 34 pallplatser i slalom världscupen, tre VM-medaljer och ett OS-guld. Men nu gör Hansdotter sina sista tävlingar under världscupavslutningen i Andorra. 

Beslutet har vuxit fram och 33-åringen har landat i det.

– Det är vemodigt, det måste jag vara ärlig och säga. Jag vet att jag kommer att sakna skidåkningen jättemycket, men jag har kommit till en punkt där jag känner mig klar och nöjd och glad med min karriär och jag ser fram emot ett nytt kapitel i livet. Det ska bli spännande, säger Hansdotter och fortsätter: 

– Det blir mycket känslor nu, men jag ser fram emot tävlingarna och att få spänna pjäxorna en sista gång och dra på järnet.

1 av 2 | Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Vill ge tillbaka”

Inför VM inledde hon ett samarbete med Next Level Group som Peter Forsberg varit med och startat. Företaget hjälper idrottare att skapa en plattform efter karriären, men Hansdotter vet ännu inte vad nästa utmaning blir.

Hon är dock öppen för att, precis som många andra tidigare stjärnor, testa rollen som expert i tv.

– Vi får se vad man får för erbjudanden. Men det är klart jag har funderat över vad man kan ge tillbaka till sporten som jag älskar. Men om det blir i tv eller på vilken nivå vet jag inte. Men på något sätt vill jag ge tillbaka. Det ska bli spännande att se vad jag kommer att hitta, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN