Superkändisar på riksdagens bröllopsfest

Av: Mikael Hellmyrs

Publicerad:
Uppdaterad:

De flesta väntas närvara på prinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllop

1 av 6 | Foto: Scanpix
Kommer Jonas Bergström att närvara på festen efter uppbrottet från prinsessan Madeleine?

Spänningen har varit olidlig: vilka har bjudits in till festligheterna den 18 juni i samband med kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllop? Aftonbladet kan nu publicera hela listan. Bland namnen finns prins Charles – och Jonas Bergström.

”Med anledning av bröllopet mellan H.K.H. Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling den 19 juni 2010 har riksdagen gett Konserthuset i uppdrag att arrangera en officiell festkonsert fredagen den 18 juni kl. 20.30”. Under tre dagar, 17-19 juni, kommer det att festas furstligt i Stockholm – bokstavligen eftersom vigseln mellan Victoria och Daniel äger rum 19 juni. Gäster från när och fjärran kommer att dyka upp i Stockholm.

Inleds 17 juni

Torsdagen den 17 juni inleds festligheterna med ett stort kalas på Drottningholms slott. Kvällen därpå är statsminister Fredrik Reinfeldt och fru Filippa värdar för en tillställning i konserthuset. Den 19 juni klockan 15.30 kommer Victoria och Daniel att vigas i Storkyrkan i Gamla stan. Sedan vankas kungamiddag på Stockholms slott.

Kungar har bjudits

Riksdagens och regeringens ledamöter med sina respektive har bjudits in till festligheterna. En lång rad svenska och utländska kungligheter och statschefer har också bjudits in med anhöriga. Det handlar om allt från kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit från Norge, till brittiska prinsarna William och Henry. Frågan är om prinsessan Madeleines ex. Jonas Bergström kommer att dyka upp till ståhejet. Enligt listan över inbjudna in till festkonserten 18 juni, bestående av ett par hundra namn, finns Jonas i alla fall med.

"All lycka"

Yvonne Arentoft är inbjuden i egenskap av generalsekreterare för Svenska Turistföreningen (STF).

– Det är klart att det är en ära att få vara med på det här, att få en inbjudan. Det ska bli jättespännande och verkligen jättetrevligt. Jag önskar Daniel och Victoria all världens lycka, säger Yvonne Arentoft som dock inte kommer att vara med under vigseln.

– Nej, men vi har ju första parkett från det flytande vandrarhemmet af Chapman som ligger mittemot slottet. Där på båten kommer vi att öppna en restaurang och ha en bar ute på däcket.

Är du själv inte bjuden enligt listan med 443 namn? Sorry, men det är inte vi på Aftonbladet heller. Med ett undantag: Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.

Publicerad: