Ingenting är evigt är en av mina återupptäckta favoriter

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Artisten Robert Broberg, som snart börjar en ny turné, chattar med Aftonbladets läsare

pernilla säger: dum fråga men du verkar jämt så himla glad på dina konserter, blir du inte trött på att alltid vara så?

Robert Broberg säger: Har du varit på mina senaste konserter Pernilla? I så fall har du svaret där. Precis som livet är, är det ett flöde, det är ljus och mörker, vi både gråter och skrattar. Välkommen att kolla när vi kommer till Göteborg nästa gång, i vår.

ingis säger: Jag kommer och tittar på dig i Jönköping den 25 oktober. Vad kan vi vänta oss?

Robert Broberg säger: Det blir drygt 20 helt nyskrivna sånger. De är genomsyrade av en känsla av glädje inför att jag fortfarande är nyfiken och hungrig, trots allt. Jag har ju gått igenom en hel del. Den här gången är det tonvikt på sångerna och musiken. Mer av ren konsert än show. Men det blir ju självklart mellansnack också.

Man, Västerås säger: Hej Robert. På 70-talet hade du ett barnprogram. Planer på fler?

Robert Broberg säger: Inte just nu i denna stund.

pringlesflickan säger: Klart man vill ta chansen att tala med Plingelas skapare. Jag är själv musicerande och undrar lite smått om det finns något speciellt skivbolag som uppskattar musik av lite glad "barnslig" klass som man kan skicka sina alster till?

Robert Brobergsäger: Har ingen aning faktiskt. Plingelingperioden är inte så intressant för mig just nu. Nu är det mer blues och eftertanke som gäller. Men genuin humor är fortfarande viktig och befriande.

knegoff säger: Hej Jag tycker mycket om din sång ”Ingenting är evigt”. Vilken är din egen favorit bland dina låtar?

Robert Brobergsäger: Där sköt du mitt i prick. Den tillhör också en av mina återupptäckta favoriter, som jag ibland tycker är skön att sitta och spela alldeles för mig själv.

Maria säger: Kommer du ihåg musiklägret sommaren-83 vid västkusten, då du skulle spela in "Lockrop". Jag fick den stora äran att vara med i din "sångfågelkör". Det glömmer jag aldrig...

Robert Broberg säger: Lockrop och västkusten kommer jag mycket väl ihåg. Det var en härlig tid.

Lekledarn säger: Favoritartist inom musiken?

Robert Broberg säger: Det är många, kvinnor och män. Man kan inte räkna dem alla. Det beror mycket på humöret och dagsläget. Det finns så mycket fantastisk fin musik. Det känns lite hopplöst att inte kunna svara mer exakt, men det finns faktiskt ingen specifik jag kan nämna.

Jenny säger: Såg i lokaltidningen att du skulle komma till Karlskrona den 20/10. Jag jobbar som ledare på en tidning som heter Medi@Boom. Det är tidning som görs av ungdomar och vuxna med funktionshinder. Redaktionen har en önskan, nämligen att få intervjua dig när du kommer hit! Skulle det finnas något möjlighet? Vi vet inte vart vi ska vända oss.

Robert Broberg säger: Det kan vi absolut ordna. Mejla till jenny.lindblom@aftonbladet.se, så kan du få telefonnummer.

joam säger: Vad tycker du, nu när du har lite distans, om din progg-period?

Robert Broberg säger: (skratt) det var spännande och en annan typ av kreativ period. Utvecklande. Jag tycker i backspegeln att mycket av det jag ville lyfta fram, som då inte ansågs följa den revolutionära "mallen", många av de frågorna är aktuella fortfarande än i dag. "Vem är det som bromsar - vem är det som skjuter på, och vem är det som sitter i baksätet med armarna i kors och tittar på?"

emma säger: är du känd utomlands?

Robert Broberg säger: En kompis kom hem från Sydafrika häromveckan, en kille i Kapstaden hade frågat honom om han kunde fixa min autograf.

Robert Broberg säger: Hej då, det var ett trevligt och stimulerande samtal från turnébussen.

Publicerad: