Lundeström spelklar för Luleå: ”Jätteskönt”

Tonar ner förväntningarna på JVM-stjärnan: ”Även om han är en supertalang...”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Jubel i Luleå.

Supertalangen Isac Lundeström, 19, är spelklar och går in mot Örebro på lördag.

– Jag vill ta ansvar, säger JVM-stjärnan till klubbens hemsida.

Luleå har gått och väntat.

Direkt efter uttåget ur JVM tog Isac Lundeström, 19, flyget hem till Luleå för att ansluta till klubben, men övergången har dragit ut på tiden eftersom Anaheim Ducks inte skrev på övergångspapperna. Lundeström har inte ens fått träna med SHL-ettan, men i går, torsdag, kom glädjande besked.

”Gått jättebra”

– Övergången blir klar i morgon och Isac tränar med laget redan på förmiddagen, sa Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson till Sportbladet.

Och nu är det officiellt:

Lundeström är spelklar och kommer att kunna spela borta mot Örebro på lördag. I en intervju på klubbens hemsida kommenterar han övergången.

– Jätteskönt att allt är klart. Det är tråkigt att man inte ens har fått träna och kört på egen hand, men det har gått jättebra. Jag har fått vara på is och känt på alla nya grejor så det känns bra, säger 19-åringen.

”Måste ha rimliga förväntningar”

”Skuggan” Nilsson jublar över nyförvärvet.

– Det känns jättekul. Men vi måste ha rimliga förväntningar på honom. Även om han är en supertalang. Han har spelat en annan typ av ishockey under hösten och vi kan inte förvänta oss att han ska komma hit och bära laget, säger han till NSD.

Isac Lundeström är inne på samma spår.

– Framför allt vill jag ta ansvar och försöka göra det jag är bra på, men samtidigt tror jag inte att jag kan göra alltför mycket. Jag är ingen poängspelare på det sättet egentligen, men jag hoppas kunna göra ett gediget jobb både framåt och bakåt och så får vi se vart det leder, säger han till Luleås hemsida.

Örebro–Luleå börjar 15.15 på lördag.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE