Djurgårdens tunga svacka: ”Måste börja vinna”

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

avLinus Norberg

HOCKEY

Bara en trepoängare på tio matcher.

Djurgården är inne i en tung svacka och sjunker i tabellen.

– Det är surt, men nu måste vi börja vinna matcher, säger tränaren Robert Ohlsson inför viktiga bortamötet mot Skellefteå.

Djurgården dominerade matcherna och såg ut som en given guldkandidat.

Det var i höstas, det.

Nu är tongångarna knappast lika upprymda.

Från en topplats i tabellen till att nu inte ens befinna sig ovanför strecket som ger en direktplats till SM-kvartsfinalspelet.

Klubben har fyra förluster på de fem senaste matcherna och bara tagit en fullpoängare sedan 24 november.

”Haft flax”

– Det är surt när vi inte vinner och därför är det viktigt att sälja in tron på oss själva hela tiden. Vi måste börja vinna matcher, det är faktiskt det som gäller, säger tränaren Robert Ohlsson som däremot inte har hunnit bli orolig.

– Det blir jag om prestationen är sämre, men jag tycker inte att den varit det. På slutet har prestationen lovat något mer än bara förluster. Den senaste tiden känns det som att lagen som vunnit mot oss har haft flax. Det säger den underliggande statistiken också.

Och tillvägagångssättet för att vända den negativa trenden är glasklar:

– Vi måste vara noggrann med pucken, framför allt. Vi har tappat den på fel ställen. Och så lite enklare och rakare spel, säger Ohlsson.

”Försvinner inte bara”

Daniel Brodin vräkte in poäng i början av säsongen och kedjan med honom, Jakob Lilja och Jacob Josefson var ständigt hyllad.

– Vi vet att vi kan vinna hockeymatcher och dominera spelet. Det finns där och försvinner inte bara plötsligt. Men vi måste ha tålamod och jobba på, säger Brodin och fortsätter:

– Om man spelat ett tag så vet man att det inte alltid går rakt uppåt hela tiden. Det kommer dippar. Då gäller hur man handskas med det. Vi vet vad vi ska göra när vi är bra och vi måste bara komma tillbaka till det.

Så spelas SHL och kvalet till SHL 00:50