Höjer förstapriset – i det populära storloppet

Foto: TR Bild
Statusen höjs för kallblodens Elitlopp: Elitkampen.

avErik Pettersson

TRAV

Elitkampen för kallblodiga travhästar är ett av Elitloppshelgens populäraste lopp.

Nytt för i år: Solvalla höjer förstapriset till 500 000 kronor.

– Det är viktigt för både oss som arrangörer och för Elitloppspubliken att loppet fortsatt håller högsta klass, säger sportchefen Anders Malmrot.

Elitkampen på Solvalla instiftades 1986 och den förste segraren var norske Alm Svarten - tränad av Knut Alm och körd av Ulf Thoresen. Därefter har vi bland annat fått se folkkära segrare som Atom Vinter, Viesker, Järvsöfaks, Tekno Odin och Lannem Silje.

Nu görs en storsatsning på loppet - då förstapriset höjs till 500 000 kronor.

– Vad härligt! Det var den bästa nyheten på länge. Den här höjningen ger Elitkampen en riktigt hög dignitet, säger Jan-Olov Persson som har åtta tränarsegrar i loppet varav fem i rad med Järvsöfaks under åren 2002 till 2006.

995 000 kronor kommer delas ut i loppet

Prishöjningen, som är på över fyrahundratusen kronor, gör att förstapriset kan höjas från trehundratusen till en halv miljon kronor. Totalt kommer 995 000 kronor att delas ut i loppet.

– Elitkampen är ett av de mest uppskattade loppen under Elitloppshelgen och det är viktigt för både oss som arrangörer och för Elitloppspubliken att loppet fortsatt håller högsta klass. Därför gör vi den här satsningen, säger Solvallas Sportchef Anders Malmrot.

Elitkampen avgörs i år den 26 maj under Elitloppssöndagen på Solvalla. Elitloppshelgen pågår 24-26 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Solvalla

Elitloppet