Dominique sörjer sina döda vänner

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Bandkollegorna
tog livet av sig:
"Det var oerhört tufft"

svarade ärligt Monica Dominique hade inte räknat med att få någon fråga i ”Stjärnorna på slottet” om de bortgångna vännerna.”Men när den väl kom kändes det lika bra att svara ärligt”, säger hon.
svarade ärligt Monica Dominique hade inte räknat med att få någon fråga i ”Stjärnorna på slottet” om de bortgångna vännerna.”Men när den väl kom kändes det lika bra att svara ärligt”, säger hon.

Två av hennes nära vänner tog sitt liv.

I gårdagens ”Stjärnorna på Slottet” berättade Monica Dominique om sin sorg.

– Det kändes lika bra att svara ärligt, säger hon.

Foto: Foto: IBL BILDBYRÅ
Gals and Pals hade många olika medlemmar genom åren. Här poserar de tillsammans med Monica Zetterlund.

Monica Dominiques dag i ”Stjärnorna på Slottet” kretsade kring hennes långa karriär som svensk musiker och skådespelerska.

En berättelse om glädje och stora framgångar, men också om smärtan över att förlora två nära vänner.

Oförberedd på frågan

De tragiska minnet väcktes till liv när skådespelaren Dan Ekborg berättade om sin egen barndomsbild av de bortgångna musikerna Ulla Hallin och Bengt ”Beppo” Gräsman.

– Det hade jag inte räknat med, men när frågan kom kändes det lika bra att svara så ärligt som möjligt, säger Monica Dominique, 70.

Monica Dominique lärde känna kärleksparet Ulla Hallin och Beppo Gräsman under den gemensamma tiden i bandet Gals and Pals.

Bandet turnerade flitigt och under några år i slutet av 60-talet kom medlemmarna att stå varandra mycket nära.

Men så under en tid av depression tog Beppo Gräsman sitt liv, 1969.

En kort tid senare valde Ulla Hallin att gå samma väg till mötes.

– Det var oerhört tufft att förstå att två av de närmaste kompisarna bara… försvann. Det är otroligt sorgsamma minnen. Och samtidigt som man inte vill bre ut det för mycket kan man inte förneka att det faktiskt hänt, säger Monica Dominique.

”Det är väldigt sorligt”

Inför gårdagens sändning av ”Stjärnorna på slottet” valde hon själv att kontakta den tidigare Gals and Pals-medlemmen Kerstin Bagge och berätta om att de bortgångna vännerna skulle beröras i programmet.

– Hon tyckte att det kändes okej. Det är länge sedan allt det här hände, men när man tänker sig in i det och återupplever det är det väldigt sorgligt.

Publicerad: