Östers IF

”Vi är inte döda än”

avAndreas Käck, Johannes Hägglund

Räddade hoppet om säkrat kontrakt

Hoppet om säkrat kontrakt lever för Öster.

Men då behöver man få hjälp av BP.

– Vi är inte döda än. Det kan hända mycket i fotboll, säger tränaren Andreas Thomson till Sportbladet.

En kvart in i matchen mot Norrköping ropade Öster på straff. Alhaji Gero petade bollen förbi Mathias Florén och den sistnämnde stoppade bollen med handen, liggande, men domare Stefan Johannesson valde att fria.

En kvart senare kom nästa kalldusch: Isaac Kiese Thelin satte 1-0. Men det var också ett mål som fick fart på Öster.

– Tråkigt att vi ska få 1-0 i röven innan vi börjar spela. Vi hade lägen att få in något mål i första, säger Vlado Zlojutro.

Räddade hoppet

Med 20 minuter kvar att spela klev han fram och räddade Östers hopp. Med ett skott från distans som satt limmat i David Mitov Nilssons vänstra hörn kvitterade han till 1-1. Ett mål som innebär att Öster fortfarande har en teoretisk chans att undvika nedflyttning.

– Den allsvenska bottenstriden lever en omgång till och det är vi glada för, även om vi varit ännu gladare för en trea, säger tränaren Andreas Thomson.

”Frustrerande”

Både han och Zlojutro tycker att Öster förtjänade mer än ett kryss.

– Klart det är frustrerande att inte få med en trepoängare. Jag tycker vi har chanser, men samtidigt är det inte över så på det sättet är det positivt, säger Zlojutro till Sportbladet.

För att Öster ska nå kvalplats krävs att man slår Djurgården hemma – samtidigt som BP vinner över Halmstad på bortaplan.

– Vi är inte döda än. Det kan hända mycket i fotboll. Jag hoppas vi laddar om och avslutar bra hemma på söndag, säger Thomson.

Zlojutro är säker på att Öster slår Djurgården.

– Sedan får vi förlita oss på andra lag, och det är det som är det jobbiga.

Vad tror du om BP:s chanser?

– Den matchen kan sluta hur som helst. HBK vill slå BP för att inte hamna i kval, men vi får se, säger han till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Östers IF