Vecchia stor Sirius-hjälte på tilläggstid

avAdam Borg

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Mötet mellan Elfsborg och Sirius såg ut att sluta mållöst.

Men på tilläggstid klev Sirius Stefano Vecchia fram och sköt hem segern till gästerna.

– Det känns så klart fantastiskt, säger Vecchia till Cmore efter matchen.

Det var två lag som stod på noll inspelade poäng inför dagens sammandrabbning på Borås Arena. Elfsborg som fått en minst sagt trög start på säsongen med två raka förluster var i stort poängbehov för att väcka lite liv i säsongen. Samtidigt hade gästerna inte spelat match på två veckor på grund av den uppskjutna matchen mot GIF Sundsvall.

Matchinledningen visade också att det var två lag som inte ville ha ytterligare en förlust i kolumnen. Det mesta av spelet skedde runt mittplan och de riktigt heta målchanserna lös med sin frånvaro. Bäst läge i första halvlek fick annars gästernas Shkodran Maholli. På ett inspel från Moses Ogbu, avslutade anfallaren direkt tätt utanför stolpen.

Vecchia blev stor hjälte

Om första halvleken var ett sömnpiller, så var det betydligt bättre fart i den andra halvleken. Sirius Abdul Razak var ytterst nära att ge Elfsborg ledningen. På ett inspel från Daniel Gustafsson höll mittfältaren på att stöta bollen i eget mål, men räddades av den egna stolpen.

Eddahri var pigg i Sirius-anfallet under den andra halvleken. Och han var bara centimeter från att bryta dödläget i den andra halvleken. Eddahri väggspelade med Ogbu och avslutade tätt utanför Stuhr Ellegaards stolpe. Dessutom hade lagen varsin straffsituation som domare Glenn Nyberg valde att fria.

Matchen såg ut att sluta mållöst. Men på tilläggstid klev Sirius Stefano Vecchia fram och fixade tre poäng till gästerna. Efter en tilltrasslad situation avslutade Vecchia distinkt i krysset till 0–1 för gästerna.

– Det känns så klart fantastiskt. Att få vinna matchen i slutskedet är det man vill. Vi krigar hela matchens och får ett läge i slutet och sätter dit den, säger matchhjälten till Cmore efter matchen.

Sirius inkasserade därmed säsongens första trepoängare. För hemmalaget ser det tyngre ut. Efter tre spelade omgångar står laget fortfarande på noll poäng.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM