Kallas känslosamma tal till Holmlund

avFrida Fagerlund, Malin Wahlberg

Anna Holmlund gjorde sitt första offentliga framträdande efter sin svåra olycka.

Då höll Charlotte Kalla ett känslosamt tal till skicross-stjärnan.

– Låt din glöd bli en inspiration för oss alla, säger skidåkerskan.

1 av 3 | Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYR ÅN

Det har snart gått ett år sedan Anna Holmlund kraschade illa under ett träningspass i italienska Innichen.

Vägen mot ett tillfrisknande har varit lång men under lördagen gjorde skicross-sjärnan sitt första officiella framträdande.

Invigning med Kalla

Tillsammans med Charlotte Kalla invigde Holmlund Alnö Skidsklubbs nya handikappanpassade anläggning.

– Jag fick frågan om Anna ville vara med och frågade henne. ”Ja, det vill jag gärna. Speciellt om Charlotte Kalla kommer”, sa Anna. Då ringde jag Charlotte som sa att "kommer Anna så kommer jag". De har träffats några gånger inför, säger pappan Lars Holmlund.

I samband med evenemanget höll Kalla ett känslosamt tal till Holmlund, som var på bra humör och vinkade glatt till alla hundratals på plats.

”Anna, du är en fajter”

– I dag känner jag mig stolt som sundsvallsbo och idrottare. Stolt över att vara här med landshövdingen, Anna Holmlund och alla er andra, säger Kalla och pratade allmänt om anläggningen innan hon vände sig direkt mot skicross-stjärnan.

– Slutligen vill jag rikta mig till dig Anna. Vi har tävlat för Sverige i samma OS två gånger och vi har blivit hyllade i Kungsträdgården tillsammans för våra medaljer. Nu är vi på en annan scen, för att hylla idrottens hårt arbetande ideella krafter. Anna du är en fajter, din kämparglöd att komma tillbaka efter olyckan ger oss perspektiv på livet. Din vilja och inställning har gjort starkt intryck på mig. Låt din glöd bli en inspiration för oss alla. Ingenting är för givet. Livet blir vad man gör det till, både i med och motgång.