Säl hittad död – låg intrasslad i 35 kilo skräp

Varning för starka bilder i bildspelet

avEneida Berisha

Publicerad:
Uppdaterad:

En säl spolades iland på en strand i Storbritannien. Djuret hade trasslat in sig i skräp som vägde 34 kilo totalt.

– Det här djuret dog en plågsam död, det är ingen tvekan om det, säger Michelle Robinson-Clement från British Divers Marine Life Rescue.

Sälen upptäcktes redan för två veckor sedan. Den ideella organisationen British Divers Marine Life Rescue fick in larm om en säl som hade trasslat in sig med plast, fiskelinor och annat skräp.

Men på grund av tidvattnet kunde organisationen inte bege sig ut på en räddningsinsats just den dagen.

Men under måndagen spolades sälen iland på stranden Trebarwith vid kusten Cornwall och var då bortom räddning.

”Det här är troligtvis det värsta fallet jag sett under de 27 år jag arbetat med sälar, det lidande detta djur har gått igenom är fruktansvärt” säger patalogen James Barett enligt inlägget organisationen skrivit.

1 av 6 | Foto: Vee Price/ British Divers Marine Life Rescue.
Sälen låg intrasslad i 35 kilo skräp.

”Dog en plågsam död”

Skräpet vägde totalt 35 kilo och sälen har varken kunnat simma eller dyka. Som ett resultat hade djuret inte heller kunnat äta.

Men det var inte förrän volontärerna från organisationen British Divers Marine Life Rescue började skära loss skräpet som de kunde se hur svårt sälen skadats.

– Det här djuret dog en plågsam död, det är ingen tvekan om det, säger Robinson-Clement.

Organisationen delade med sig av det fruktansvärda fyndet på sin Facebooksida, där de även uppmanar människor att gå till handling.

”Trots att det här är en otroligt upprörande incident så behöver vi dela med oss av det här djurets historia för att se till så att det inte lidit i onödan” skriver British Divers Marine Life Rescue.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM