Neymar skadad i Brasiliens genrep

Lämnade i tårar – missar Copa America

Av: Malin Wahlberg, TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Neymar haltar efter att ha blivit tacklad mot Qatar.
Foto: Andre Penner/AP/TT
Neymar haltar efter att ha blivit tacklad mot Qatar.

Neymar skadade sig i träningsmatchen mot Qatar och bröt ihop på bänken. 

Nu missar stjärnan Copa America. 

Träningsmatchen mot Qatar var tänkt att ge svar på frågorna om Brasiliens form i allmänhet och lagets stora stjärna Neymars tillstånd i synnerhet.

Efter de senaste veckornas turbulens med en Neymar ur balans i klubblaget i Paris Saint-Germain och sedan anklagelser om våldtäkt undrade hela Brasilien om stjärnan är psykiskt redo för att leda sitt landslag i prestigefulla Copa América hemma i Brasilien.

Men Brasilien fick inte det svar de ville ha. Bara 20 minuter in i matchen i Brasilia blev Neymar tacklad och skadade högra fotleden. 27-åringen kunde knappt ta sig av planen för egen kraft och lämnade senare bänken för vidare behandling. Det var även i högerfoten Neymar var skadad när han missade tio matcher för PSG i vintras, och hela säsongsavslutningen förra året.

Neymar grinade illa och satte händerna för ansiktet på bänken. Efter matchen meddelade förbundet att Neymar kommer att missa Copa America som börjar om en dryg vecka.

Bolsonaro hälsade på

Det var i lördags som fotbollsstjärnan anmäldes av en kvinna för våldtäkt. Neymar nekar till brott, men mycket av rapporteringen kring landslaget har handlat om anmälningen.

Tidigare under onsdagen sade fotbollsförbundets ordförande Rogério Caboclo att han var övertygad om att Neymar skulle spela den kommande turneringen, som Brasilien inte vunnit sedan 2007.

Och timmarna före onsdagens match blandade sig president Jair Bolsonaro i historien när han gav Neymar sitt stöd.

– Han går igenom en tuff tid just nu, men jag tror på honom, sade Bolsonaro, som efter matchen besökte Neymar på sjukhuset dit stjärnan tagits för undersökning, skriver tidningen O Globo.

Men även höjdarna är oense. I tisdags sade fotbollsförbundets viceordförande Francisco Noveletto att han skulle kunna sätta sina pengar på att Neymar drar sig ur turneringen.

– Han har inte psyket att ta sig an Copa América och alla journalister, sade Noveletto om stjärnan.

2–0 i skuggan av Neymar

Svaret på Brasiliens form får antagligen sökas först i lagets sista träningsmatch inför Copa América, mot Honduras på söndag. 2–0 mot Qatar sade inte mycket, Richarlison gjorde 1–0 efter dryga kvartens spel, och Gabriel Jesus fastställde slutresultatet i den 23:e minuten.

Att Neymar linkade av planen mitt mellan dessa mål fick långt mer fokus från alla håll än något annat som hände på planen.

Laddar Matchlista
Publicerad: