Kylin-Blom: Jag är mycket besviken

Plockades bort från miljonloppet

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Oskar Kylin-Blom

Oskar Kylin-Blom och stjärnhästen Antonio Tabac nobbades i storloppet Sundsvall Open Trot.

De plockades bort till förmån för ett wild card.

– Det är så fruktansvärt dåligt gjort och jag är mycket besviken, säger Oskar Kylin-Blom.

På lördag avgörs storloppet Sundsvall Open Trot på Bergsåker med en miljon kronor i förstapris. En som inte kommer vara med i loppet och slåss om förstapriset är Gävleproffset Oskar Kylin-Blom och hans stjärnhäst Antonio Tabac.

Anledningen: de plockades bort från loppet till förmån för ett wild card.

När anmälningslistorna var klara fanns Antonio Tabac och Oskar Kylin-Blom med i loppet, men när kompletteringslistan kom en stund senare var Antonio Tabac borttagen – istället fanns Nadal Broline och Björn Goop med, då de fått ett wild card till storloppet.

”Fick ingen information alls”

Oskar Kylin-Blom är under måndagsförmiddagen mycket besviken på det inträffade när Trav365 når honom.

– Det är bedrövligt naturligtvis, det är en jättestor chans för mig som liten tränare att få visa upp mig i dessa sammanhang och det är inte varje vecka som jag får chansen att vara med i de stora loppen, säger Oskar Kylin-Blom och fortsätter:
– Jag har siktat på Sundsvall Open Trot med Antonio Tabac i en månad och jag blev jätteglad när han kom med, sedan när kompletteringslistan kommer är vi helt plötsligt borttagna. Det känns bedrövligt gjort av sportcheferna och jag är mycket besviken.

Fick du någon information från Bergsåker?

– Jag fick ingen information alls, jag tittade på anmälningslistorna klockan 12.20 och då var han med och både jag och hästens ägare blev jätteglada att vi fick vara med där vi ville vara med, sedan var han helt plötsligt bara borttagen.

”Det stannar mellan oss”

När Antonio Tabac och Oskar Kylin-Blom var borttagna från storloppet ringde Kylin-Blom upp Bergsåkers sportchef Thomas Almqvist.

– Jag frågade vad som hade skett och vad som sades mellan oss stannar mellan oss, men jag tycker det är bedrövligt vad dom gjort. Om dom ville dela ut ett wild card så dela ut det innan anmälningslistan kommit ut, och sedan ring den drabbade tränaren, i det här fallet jag.

Antonio Tabac kommer istället för att vara med i Sundsvall Open Trot att tävla på Bergsåker på fredagen.

– Jag hoppas han är så bra som jag hoppas och tror att han är. Det är katastrof att det blev som det blev och så fruktansvärt dåligt, men jag får bita i det sura äpplet och gå vidare, säger Oskar Kylin-Blom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN