Dramat fortsätter: ”Vi ger aldrig upp”

avPer Bjurman

Publicerad:
Foto: JOHN WOODS / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

NEW YORK. Både Columbus och Montreal vann svåra bortamatcher i natt.

Så status quo råder i den infernaliska kampen om sista wild card-platsen i den östra NHL-tabellen.

– Vi ger aldrig upp, säger Canadiens-kaptenen Shea Weber efter en 3-1-seger mot Winnipeg.

Det börjar se ut som att kampen om de två wild card-platserna i östra tabellen blir en intern uppgörelse mellan Carolina, Columbus och Montreal.

Pittsburgh och Toronto är visserligen inte helt klara ännu heller, men har såpass rejält försprång att de inte ska behöva bli indragna i streckstriden – och Philadelphia, närmaste laget som jagat bakifrån, eliminerades definitivt med lördagseftermiddagens 5-2-förlust mot just Carolina.

Särskilt hårt jämnt är det mellan Columbus och Montreal. De ligger just nu på varsin sida om strecket, med samma poäng – och därvidlag förändrades ingenting under natten. För som sagt – de vann båda tuffa bortamatcher i natt. Montreal med 3-1 i Winnipeg och Columbus med 5-2 i Nashville.

Vunnit fyra raka

Liten jobspost för Canadiens, dock: De har en match mer spelad och kan hamna på efterkälken redan kommande natt, då Columbus möter Buffalo och Carolina tar sig an Pittsburgh.

– Men vi ger aldrig upp. Så länge det finns en chans kommer vi ge allt. Det är fortfarande sex poäng att spela om för oss. Vi börjar med att vinna nästa match och sedan får vi se hur lång det räcker, säger kaptenen Shea Weber till nhl.com.

John Tortorella är belåten med att hans Columbus nu vunnit fyra raka under säsongens viktigaste skede, men höjer samtidigt ett varningens finger.

– Eftersom alla andra också vinner hela tiden rör vi oss inte tabellen. Så vi ska vara glada över det här, men måste fortsätta spela vår bästa hockey, säger han.

Viktor Arvidsson och Filip Forsberg gjorde för övrigt varsitt mål för Nashville.

▪▪▪

Toronto hade chansen att säkra sin slutspelsstatus under natten, men åkte på en snopen 4-2-förlust borta mot jumbon Ottawa.

– Men vi gjorde mycket bra saker och hade gott om tillfällen. Vi var bara inte tillräckligt vassa i avslutningarna, säger coachen Mike Babcock.

Magnus Pääjärvi – som alltid producerar mycket mot just Leafs – stod för ett mål och en assist och även hans landsman Oscar Lindberg assisterade till ett mål.

▪▪▪

Saknas en poäng för Dallas

Inte heller Dallas tog chansen att ”clincha” i västra racet. De hämtade visserligen in ett 0-2-underläge borta mot Vancouver i tredje perioden men fick till slut stryk på straffar. Så det saknas fortfarande en poäng för att Texas-stjärnorna ska vara helt säkra.

John Klingberg och Mattias Janmark assisterade båda till Alexander Radulovs 2-2-kvittering.

▪▪▪

San Jose och Vegas kommer med all säkerhet att ställas mot varandra i första playoff-omgången – och i natt var det knallhårt och infekterat genrep i Sharktank.

Det slutade med att Brent Burns satte avgörande 4-3 på övertid.

Är tonen därmed satt?

Vi får veta om en dryg vecka.

William Karlsson prickade in sitt 24:e mål för säsongen och noterades också för en assist.

▪▪▪

St. Louis kom tillbaka snabbt efter den oväntade förlusten mot New York Rangers igår och slog New Jersey med 3-2 i natt. Vince Dunn avgjorde på övertid. 

▪▪▪

Erik Gustafsson klappade in sitt sjuttonde mål för säsongen när Blackhawks gästade LA i natt – och går med det upp delad andraplats i backarnas målliga.

Men det slutade med bitter 3-2-förlust på övertid för Erik och hans lagkamrater, som därmed bara kan nå slutspelet om ett sant mirakel inträffar.

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM