”Jag misstänkte att det kunde bli diskussion”

Kritiken efter Elitloppsinbjudan

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Solvallas sportchef Anders Malmrot

I söndags bjöds italienske Vivid Wise As in till Elitloppet.

Inbjudan av Alessandro Gocciadoros stjärnhäst har mötts av kritik.

– Jag misstänkte att det kunde bli diskussion kring honom när jag bjöd in, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Sista söndagen i maj avgörs Sveriges största travlopp Elitloppet på Solvalla i Stockholm. Där slåss 16 hästar om evig ära, berömmelse, en plats i historieböckerna och miljoner i förstapris.

I söndags delades den första biljetten till årets Elitlopp ut, det till Alessandro Gocciadoros italienske stjärnhäst Vivid Wise As efter dennes överlägsna seger i det franska storloppet Grand Criterium de Vitesse.

Inbjudan till Vivid Wise As har mötts av hård kritik i sociala medier, och bakgrunden till det är tränaren Alessandro Gocciadoro. Den italienske supertränaren har länge haft dopningrykten hängande över sig och i fjol var han också inblandad i ett par uppmärksammade drivningsförseelser.

”Kan bara gå på fakta”

Solvallas sportchef Anders Malmrot, som själv var på plats i Frankrike i söndags och delade ut Elitloppsinbjudan till Alessandro Gocciadoro, bemöter kritiken.

– Det är klart att jag förstod att det skulle bli diskussioner kring Alessandro Gocciadoro, säger Anders Malmrot och fortsätter:
– Men det jag har att förhålla mig till är att han inte är fälld för någonting och jag kan bara gå på fakta, jag kan inte ägna mig åt spekulationer. Gocciadoro har inte blivit fälld för någon dopning och Vivid Wise As är en bra häst som jag tror är med och gör upp om segern i Elitloppet och då valde jag att bjuda in honom helt enkelt.

”Alltid rätt att ta tillbaka en inbjudan”

Det som många kritiker i sociala medier hänvisar till är att Alessandro Gocciadoro i fjol inte bjöds in till Åby Stora Pris med sin stjärnhäst Vitruvio och Åbys sportchef Jon Walter Pedersen lät då meddela att Gocciadoro är under utredning. Någon information har dock inte kommit från det svenska travförbundet Svensk Travsport.

– Skulle något komma fram i någon form kring honom, att det skulle komma fram ny fakta, då har jag alltid rätt att ta tillbaka en inbjudan, men som det ser ut vid dags dato finns det ingenting sådant och jag tycker det är en sådan bra häst så jag ser honom som en Elitloppshäst, säger Anders Malmrot och avslutar:
– Jag kan inte gå på spekulation, jag måste gå på fakta och under Elitloppshelgen i fjol var det ingen tränare vars hästar testades så mycket som Gocciadoros.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN