NHL

Efter andra raka: ”Inte spelat vår bästa hockey”

Gabriel Landeskog gjorde mål när Colorado vann igen

avPer Bjurman

Foto: John Leyba / TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. För första gången på väldigt länge räknar omvärlden med att de ska tillhöra yttersta toppskiktet i år – och hittills har Colorado Avalanche svarat upp mot förväntningarna.

I natt tog de andra raka seger, hemma mot Minnesota.

– Det verkligt positiva är att vi inte alls spelat vår bästa hockey men ändå lyckats vinna, säger målskytten Gabriel Landeskog till Sportbladet efter 4-2-segern.

De spelade lysande redan ifjol och uppgraderade ändå truppen grundligt under sommaren.

Därmed har Avs fått krav på sig som ingen i klubben känt av sedan ”Foppas” storhetstid.

Men hittills verkar Klippiga bergens hjältar inte svälja särskilt hårt för det.

De slog Calgary i premiären hemma i Pepsi Center i torsdags och följde alltså upp med en 4-2-viktoria mot Minnesota i natt.

– Ja, det det känns givetvis bra att få starta på det viset, säger lagkaptenen Gabriel Landeskog när vi talar med honom en timme efter avgörandet.

– Det verkligt positiva är att vi inte alls spelat vår bästa hockey men ändå lyckats vinna. Jag tycker i och för sig vi inlett starkt i bägge matcherna, men sedan sjunkit tillbaka lite. Det är å andra sidan naturligt den här tiden på året. Särskilt när man har så många nya i laget som vi har. Det tar tid innan alla känner sig bekväma i vårt spelsystem. Men igen, det är jäkligt bra att vi ändå vinner.

Första målet för säsongen

”Gabbe” och hans superstars till kedjekamrater, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen, känner dock varandra väldigt väl sedan tidigare – och har redan fått igång sin fruktade poängproduktion. Rantanen pangade in två mål i förrgår och ett i natt – och den här gången kom också Gabriels första för säsongen

– Jag höll mig framför kassen igen, det är ju där de flesta mål blir till, säger han.

– Och ja, det har känts rätt bra för oss, både i powerplay och fem-mot-fem. Men det finns mycket mer att få ut av vårt spel.

▪▪▪

De kallar sig hajar, men är nu ute på en rejäl kräftgång…

San Jose åkte på tredje raka förlusten i natt – med 3-1 borta mot Anaheim.

Erik Karlsson bärgade i alla fall säsongens första poäng, i form av en assits – och för en sådan bokfördes också Anaheims Hampus Lindholm. 

▪▪▪

Även för Vancouver Canucks tar det emot i säsongsupptakten.

De blev nollade i en grinig och småstökig bortamatch mot rivalen Calgary i natt.

– Vi måste vara bättre. Det handlar inte om några hemligheter, vi hade våra chanser och måste tillvarata dem, säger Elias Pettersson till klubbens hemsida.

Calgarys Elias, alltså fjolårets svenske poängkung Lindholm, satte sitt första mål för säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM