MFF går mot slutsålt i Rosenbergs sista allsvenska hemmamatch

Malmö FF möter AIK i den nästa sista allsvenska omgången

Av: Simon Pålsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Måndagen den 28 oktober spelar Markus Rosenberg sin sista allsvenska hemmamatch för Malmö FF. I dagsläget är 18 500 biljetter sålda, men MFF räknar med att det blir slutsålt.

– Vi släpper upp försäljningen till allmänheten i morgon, torsdag. Då har vi även 1 400 extra ståplatsbiljetter på hemmasektionen, säger presschefen Peter Åhlander.

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN

Markus Rosenberg har annonserat att det här blir hans sista säsong i Malmö FF. Det innebär att lagkaptenen nu har en allsvensk hemmamatch kvar att spela i MFF-tröjan, hemma mot AIK i den näst sista omgången nästa måndag.

Malmö FF har medvetet valt att inte använda det faktum att det blir Markus Rosenbergs sista allsvenska hemmamatch i marknadsföringen inför matchen. Enligt presschefen Peter Åhlander bottnar det i att det väntar fler matcher i Europa League när den allsvenska säsongen är över.

– Markus sista hemmamatch är inte mot AIK, utan hemma mot Dynamo Kiev i slutet av november. Därför vore det märkligt att kalla det hans sista match. Hans sista match i MFF blir borta mot FC Köpenhamn i december, säger Peter Åhlander till Sportbladet.

Efter dialog med Polisen - släpper upp 1 400 ståplatsbiljetter

I dagsläget har Malmö FF sålt cirka 18 500 biljetter till matchen mot AIK. Försäljningen har fram till i morgon, torsdag, varit begränsad till årskortsinnehavare, medlemmar och andra intressenter runt Malmö FF.

I samband med att försäljningen nu öppnar för allmänheten släpps också 1 400 nya ståplatsbiljetter till hemmasektionen. Detta efter att Polismyndigheten nu bekräftat publikkapaciteten.

– Allting talar för att det kommer att bli en publiksiffra en bra bit över 20 000 och att Stadion blir slutsåld. Jag kan inte se någonting annat.

– Som bortalag har AIK rätt till sina 10 % på sin sektion. Det har de sålt ut. I övrigt vill vi att våra medlemmar, partners, årskortsinnehavare och andra intressenter ska få förstatjing. Men i morgon släpps resten av biljetterna till allmänheten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.