Lindelöw snuvade kompisen på segern

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Peter Pan och Henrik von Eckermann flög fram i Scandinavium, trollband publiken och bjöd på ett minutlångt äventyr.

Med ett lyckligt slut?

Inte för honom – men väl för landslagskompisen Douglas Lindelöw.

– Jag ville bjuda på show, säger vinnaren.

Henrik von Eckermann, i många år en grundbult i hopplandslaget, presenterade tioårige valacken Peter Pan för den svenska publiken – och som landslagsstjärnan gjorde det.

Blixtsnabb ridning och ingen rivning gav ledning. Den digitala klockan stannade på 61,23 sekunder. Ryttare efter ryttare försökte kapa den tiden.

En efter en misslyckades.

Högt meriterade tysken Daniel Deusser, trea till slut, var en halvsekund för sen. Fransmannen Kevin Staut klarade tiden – men petade ned det sista hindret.

Många försökte – en lyckades

Från sidan följde von Eckermann upplösningen. Skulle någon slå honom? Sambon Janika Sprunger gjorde ett allvarligt menat försök på King Edward, klarade samtliga hinder men tiden var långt från gångbar för att schweiziskan skulle sätta pojkvännen på plats.

Jos Verlooy, lagguldmedaljör och trea individuellt i EM i somras, var ett av många sena hot, men belgaren drog på sig en tidig rivning.

Douglas Lindelöw har i Casquo Blue en mycket lovande men redan nu kompetent häst – och efter deras ritt, den tredje sista i startfältet, var von Eckermanns segerchans över. Lindelöw var nära sekunden snabbare – och fick rida ärevarv inför publikmassorna i hockeyborgen.

– Som svensk vill man alltid vinna här och ibland blir man för taggad. Det gäller att kunna tygla sig själv. Nu har jag blivit lite äldre och lärt mig mer. Det är en fantastisk känsla att vinna här, säger Lindelöw.

Matchat Kasper försiktigt

Den tioårige valacken Casquo Blue kallar han för Casper och den har han haft i drygt ett år.

– Han hade en jätteutveckling förra året. När jag tog honom hade han bara gått 1,45-hoppningar. Jag har lagt en lugn plan för honom, utan för stora krav för att matcha honom försiktigt. I år kan vi höja nivån och gå in och vinna exempelvis en sån här klass. Det hade vi inte kunnat förra året, säger han.

Henrik von Eckermann tog motgången bra.

– Douglas gjorde en väldigt bra runda. Jag är glad över min häst. Den hoppade verkligen bra. Jag får vara nöjd med en andraplats, säger han till SVT.

Fredricson strök sig

Peder Fredricson var anmäld men strök sig och Kirlo van den Bosrand. Den tioårige valacken kom heller inte till start i omhoppningen i torsdagskvällens 1,50-hoppning.

Trots att han inte startade i fredagskvällens klass – som även var startordningskval för världscupklassen – får Fredricson hoppa på söndag

Lindelöw rider Casper i världscupen på söndag. I lördagens grand prix får Cheldon chansen.

TT: Det kan bli en kul helg?

– Det har börjat bra i alla fall, säger Douglas Lindelöw.

Douglas Lindelöw och Casquo Blue vann 1,50-hoppningen i Scandinavium. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT
Douglas Lindelöw och Casquo Blue vann 1,50-hoppningen i Scandinavium. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE