Klopp om Citys CL-avstängning: ”Tycker synd om dem”

Reporter: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester City har stängts av från Champions League-spel i två år.

En nyhetsbomb från Uefa som naturligtvis väcker reaktioner hos konkurrenterna.

Bland annat reaktioner av sympati.

– Jag kan tänka mig att det är väldigt svårt för den sportsliga ledningen i City att förstå vad som hänt just nu, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp till Sky Sports.

Liverpool kommer med all säkerhet att spela Champions League även nästa säsong (sannolikt även som förstaseedade i gruppspelslottningen i egenskap av ligamästare).

Hur det blir med Manchester City återstår dock att se. Förutsatt att en överklagan inte går igenom så kommer Premier Leagues tabelltvåa att uteslutas från CL-fotbollen i två år på grund av brott mot Financial Fair Play-reglerna. Detta efter Uefas beslut som annonserades i fredags.

”Jag är ledsen”

Ett beslut som togs emot av en chockad Jürgen Klopp.

– Det var ett komplett ”wow”, säger Liverpooltränaren till Sky Sports.

Förutom förvåning fanns det också sympati i Klopps reaktion.

– Det enda jag kan uttala mig om är ur perspektivet som fotbollstränare. Och det Pep (Guardiola, Citytränare) gjort under sin tid i England är exceptionellt. Jag är ledsen för Pep och spelarna. Men det är ju det första beslutet, de kommer ju överklaga, och vi får se vad som händer. Men det är ju bevisligen något seriöst de gjort om Uefa ger det straffet. Men fotbollen de spelar är och kommer fortsätta vara exceptionell, säger tysken.

”Då måste jag fråga mig om...”

Även Tottenhamtränaren José Mourinho fick frågan om just City på presskonferensen efter Spurs 2–3-seger borta mot Aston Villa.

– Jag har inte förlorat en enda minut på att analysera vad Uefa och Fifa analyserat. Och om jag går in i att analysera så måste jag fråga mig om laget som slutade tvåa 2018 egentligen är en mästare, säger Mourinho, syftandes på det Manchester United som han ledde den säsongen, och skrattar.

– Skämt åsido. Jag tänker bara på att göra det bästa vi kan. I slutet på säsongen får vi se var vi är. Vi kanske är sexa eller sjua. Då spelar det ingen roll för oss om femman går till Champions League, fortsätter Mourinho.

Publicerad: