Ny stortrejd i NHL – Phil Kessel till Arizona Coyotes

Pittsburgh Penguins skickar i väg stjärnan efter bråken

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Ytterligare en megatrejd är ett faktum i NHL.

Phil Kessel skickades i natt från Pittsburgh till Arizona – i utbyte mot Alex Galchenyuk.

– Jag ska hjälpa Coyotes att ta nästa steg, säger den amerikanske prickskytten. 

Det är snart bara ett dygn kvar tills det så kallade ”Free agency”-fönstret öppnas i NHL och ju närmare det klockslaget – 18.00 på måndag, svensk tid – kommer, desto mer händer det på trejdmarknaden.

Ena dagen skickas PK Subban från Nashville till New Jersey, nästa hamnar Patrick Marleau i Carolina – och sedan får Carl Söderberg byta Denver mot Glendale i Arizona.

Vägrade bli bortbytt

I natt smällde det alltså till rejält igen.

Pittsburgh Penguins trejdade stjärnan Phil Kessel till Arizona Coyotes – i utbyte mot centern Alex Galchenyuk och backlöftet Pierre-Olivier Joseph.

Phil Kessel med Jevgenij Malin och Sidney Crosby
Foto: Gene J. Puskar / TT NYHETSBYRÅN
Phil Kessel med Jevgenij Malin och Sidney Crosby

Penguins general manager Jim Rutherford har försökt avyttra Kessel en längre tid, enär den 31-årige prickskytten från Wisconsin enligt uppgift inte längre kommer överens med coachen Mike Sullivan. Kessel, som har en så kallad ”no trading”-klausul inskriven i sitt kontrakt, satte sig dock länge på tvären och vägrade länge låta sig bytas bort.

”Det är ett lag på uppgång”

Men nu går han alltså med på att flytta till Arizona, där han återförenas med Rick Tocchet, tidigare assisterande coach i just Pittsburgh och stor Kessel-favorit.

– Ja, han är en god vän, jag tycker dessutom han är en väldigt bra coach och jag vill hjälpa honom att utföra stora saker i Phoenix, säger stjärnan till The Athletic.

– Jag kommer dit för att göra det jag är bäst på och ska se till att laget vinner så många matcher som möjligt. Det är ett lag på uppgång, med många fina pusselbitar på plats. Nu ska jag hjälpa dem att ta nästa steg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!