Ilska i England: ”Det är galenskap”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Harry Redknapp är en av många som förbluffas över gamla klubben Tottenham, Mike Ashley planerar fortfarande att sälja Newcastle och VAR stjäl rubriker igen.

Här är dagens fotbollsrubriker från England.

Foto: TT

DAGENS SNACKIS

Eddie Howe och ytterligare några medarbetare ur Bournemouths ledning blev först ut i Premier League att gå ner i lön för att underlätta för klubbens övriga anställda. Därefter valde Bournemouth att permittera 50 personer.

Tidigare i veckan permitterade både Tottenham och Newcastle långt fler av sina anställda. Det innebär att de får 80 procent av sin lön (omkring 29,000 kronor) betalda av staten. Att ingen i dessa klubbar – varken spelare eller ledare – har sänkt sina höga löner upprör många. ”Detta känns moraliskt fel och inte alls vad permittering är till för”, säger parlamentsledamoten Julian Knight enligt Daily Mail. ”Ett kontrakt är ett kontrakt och jag är för en fri marknad. Men varför permitterar dessa klubbar sina anställda? Varför kan de inte betala sina icke-fotbollspelande anställda hundra procent genom att ta pengar från något annat ställe? Det är galenskap”.

Harry Redknapp, tidigare tränare i Spurs, håller med: ”Jag kan inte fatta det. Självklart borde spelarna kunna gå ner i lön. Spelarna tjänar 10–12 miljoner pund om året. Tottenham ägs av Joe Lewis, en av världens rikaste män”.

En förklaring till att det tar sådan tid för spelare och ledare – minus Eddie Howe då – att erbjuda sig att sänka sina löner kan vara att deras agenter samt facket ber dem att avvakta.

DAGENS TOON

Förutom att permittera spelare ska Mike Ashley också fortfarande vara inriktad på en försäljning av Newcastle. Affären med det saudiska investmentbolaget lades på is några veckor men kan gå igenom inom kort. 4,2 miljarder kronor är det sagda priset, enligt Daily Mail. Källor till Ashley menar att han bara vill ”få det klart”.

DAGENS VAR

Inga matcher i gång, men VAR lyckas ändå få rubriker. Om ligan kan spelas färdigt om några månader är det troligt att man inte kommer använda det tekniska hjälpmedlet. Förutom att det har stött på hård kritik under säsongen är anledningen främst att man vill hålla nere på antalet domare så långt det går. Detta inkluderar att inte trycka in ett extra gäng i kontrollrummet på Stockley Park.

DAGENS CITAT

”Det vore fantastiskt. Sancho är en grym spelare, den nya generationen. Det är definitivt häftigt att se hur han har utvecklats” – Marcus Rashford till Bleacher Report. Anfallaren vill gärna se kompisen Jadon Sancho skriva på för Manchester United.

Publicerad:

LÄS VIDARE