Var fin senast – har ett bra utgångsläge

Expertens DD-tips – måndagen den 6 april från Östersund

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Östersund, måndagen den 6 april.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86 och V75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 2–5–8–9–3–4–1–6–7–12–10–11

Kommentar: Vi tippar Shut up and Dance för att han var fin senast och har ett bra utgångsläge nu. På minussidan finns att han är rätt så osäker och att distansen kan vara i kortaste, och stressigaste laget. Ohio U.B. var bra senast då han vann från dödens. Det är hårdare emot den här gången. Knifetown Hall är mycket bra, men också ojämn. Utgångsläget ökar inte segerchansen, men ett tidigt bud är han ändå.

DD-2

Rankning: 7–12–8–6–3–5–2–11–4–1–10–9

Kommentar: Spik Loke fick ge sig mot Norrbo Odin sista biten senast de möttes, så sent som förra söndagen. Båda var riktigt bra och när det nu är Spik Loke som har det bättre spåret (låt vara ett ändå rätt dåligt spår) får han tipset. Halvt bortlottad förutom de två nämnda är också Höstbo Elis. Men även han har toppform. Senaste galopperade han efter en trevande start men reparerade starkt i skymundan. Eftersom de här tre har dåliga spår är det flera som kan bli aktuella, som har lika bra chans som de tre främsta. Vi tänker då  i första hand på Edbest (trea bakom Norrbo Odin och Spik Loke senast) och Spang Viktor som har börjat säsongen bra. Men även andra kan utmana.

DD-systemet – 15 rader

DD-1: 2–5–8–9–3.

DD-2: 7–12–8.

Vem tar spets?

DD-1: Få startsnabba. Invented Sund kan öppna men vill smyga i comebacken? Svårlöst spetsstrid.

DD-2: Nr 2 och 4 snabbast första biten. Sedan?

! Statistikvinnarna

DD-1: Ohio U.B.

DD-2: Spik Loke.


Publicerad: