Tv-paret Zackari bryter mot lagen: ”Hade ingen aning om det”

Är skrivna på fel adress

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström flyttade till en bondgård för ett år sedan.

Men de är fortfarande skrivna i sitt radhus – något som bryter mot folkbokföringslagen.

– Nu när vi har fått veta det här ska vi så klart ta tag i det, säger Kalle Zackari Wahlström.

I SVT:s nya serie ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!” får man följa paret Brita Zackari, 37, och Kalle Zackari Wahlström, 39, och deras liv på bondgården.

Men paret är fortfarande skrivna i sitt radhus i Skarpnäck i Stockholm trots att de flyttade in på bondgården utanför Nynäshamn för ett år sedan, något som Aftonbladet tidigare skrivit om.

Barnomsorg kvar i Stockholm

Det innebär att de bryter mot folkbokföringslagen, något som ”Medierna” i P1 uppmärksammat.

Enligt folkbokföringslagen ska man vara skriven på den fastighet där man anses vara bosatt. Den som bryter mot folkbokföringslagen riskerar böter eller fängelse.

– Jag hade ingen aning om det. Vi har barnomsorgen kvar i Skarpnäck där vi har vårt radhus, och det är den enda anledningen till varför vi fortfarande är skrivna där. Men nu när vi har fått veta det här ska vi så klart ta tag i det, säger Kalle Zackari Wahlström till Aftonbladet.

Kalle Zackari Wahlström och Britta Zackari är fortfarande skrivna i sitt radhus – trots SVT-serien om att de flyttat till bondgård
Foto: JANNE DANIELSSON/SVT
Kalle Zackari Wahlström och Britta Zackari är fortfarande skrivna i sitt radhus – trots SVT-serien om att de flyttat till bondgård

Inte rättat felet

Han hade aldrig hört talas om lagen innan ”Medierna” ringde upp honom under onsdagen.

– Vi har tillbringat mycket tid i vårt torp tidigare och jag visste inte att där man sover merparten av sina nätter måste man vara skriven, jag kände verkligen inte till det.

Men paret har ännu inte sett till att de är korrekt folkbokförda.

– Helt ärligt så har vi inte hunnit det. Ett av våra får dog i förrgår, så vi försöker få hennes lamm att äta ur flaska, och så har vi två småbarn hemma för att de inte är på förskolan just nu. Dagarna är fullspäckade här på gården, så vi har inte hunnit med. Men vi förstår att vi har gjort fel och vi ska åtgärda det.

Foto: TOMMA TUNNOR
Kalle Zackari Wahlström och Britta Zackari i SVT:s serie ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!” – men paret är fortfarande folkbokförda i sitt radhus
Publicerad:

LÄS VIDARE