Kaosscener i NBA – tog stryptag

avEmil Eiman-Roslund

Foto: Matt Rourke / TT NYHETSBYRÅN
Kaosscener i NBA.

Mitt i NBA-matchen började stjärnorna att slåss på planen.

Och i kaoset togs stryptag på Timberwolves Karl-Anthony Towns.

Efteråt fortsatte bråket på sociala medier.

”Du vet vad du är, och vad du alltid har varit”, skriver Joel Embiid.

Tidigt i andra halvlek i mötet mellan Philadelphia 76ers och Timberwolves i NBA utbröt bråket mellan 76ers Joel Embiid och Timberwolves Karl-Anthony Towns.

Embiid bröt ett anfall, såg dels till att hans lag behöll en tjugopoängsledning och dels att det kunde kontra. Den han tagit bollen ifrån, Towns, höll sedan sig kvar vid Embiid med armen, de började att knuffa på varandra, det eskalerade till en brottningskamp för att ha övertaget innan båda åkte ner i golvet.

Spelare från båda lagen, domare samt säkerhetspersonal rörde sig hastigt mot duon för att bryta bråket. I tumultet går det att se hur Embiids lagkamrat Ben Simmons tog ett strypgrepp på Towns.

Både Embiid och Towns tilldelades matchstraff och fick följa 76ers seger med 117–95 från omklädningsrummet.

– Det var inte mycket snack. Det kom från ingenstans, jag gjorde det jag var tvungen att göra. Sådant händer, säger Joel Embiid.

Kan stängas av

Men Simmons fick fortsätta spela trots stryptaget.

– Jag ville bara försäkra mig om att min lagkamrat var okej. Jag backar alltid min lagkamrat, säger Simmons.

Troligtvis kommer Embiid och Towns stängas av i flera matcher.

– Jag måttade inga slag så jag borde inte bli avstängd. Men NBA har tidigare åsidosatt allt för mig på ett visst sätt, förhoppningsvis åsidosätter de det här på rätt sätt, men jag förväntar mig inte det, säger Embiid.

Towns valde att inte uttala sig om händelsen direkt efter matchen, men senare lade han upp ett inlägg på Twitter.

”Jag är ingen bitch. Uppväxt bland lejon”, skriver han, och lade upp tre bilder från dispyten samt en fjärde där Embiid gråter efter att hans lag åkt ut i kvartsfinal i förra säsongens NBA-slutspel.

Responsen från Embiid kom snabbt därefter.

”Att försöka spela tuff fungerar inte. Du vet vad du är och vad du alltid har varit – en tönt. Använd gärna bilden på mig där jag bryr mig om att vi förlorade i andra slutspelsrundan. Vänta nu, du har ju aldrig gått till slutspel. Snälla, gör det innan du snackar. Det är allmänt känt att jag äger dig.”, svarar Embiid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

NBA