Bengts vinstchock: Är helt fantastiskt

Tog hem storvinsten – tack vare Boost

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG Play
Bengt Ekelund berättar om vinstchocken i TV4

Bengt Ekelund, 63, trodde att han hade vunnit 5 000 kronor. Då ramlade en halv miljon in på kontot.

I lördags berättade han om känslorna i TV4.

– Det är helt fantastiskt, säger han.

Lördagen den 30 november är en dag som Bengt Ekelund, 63, från Malmö sent lär glömma. Den aktuella lördagen avgjordes V75-tävlingarna i Gävle och Bengt Ekelund blev då storvinnare – men på ett litet annorlunda vis.

Bengt Ekelund fick ”bara” 6 rätt på V75 och trodde att han hade vunnit 5 000 kronor. Då gick han in på sitt ATG-konto och fick en chock: saldot visade 528 000 kronor.

Bakom Bengts storvinst låg rätt Boost-nummer.

”Blev som ett chokladhjul”

Bengt Ekelund prickade in rätt Boost-nummer, tre siffror, vilket betyder att V75-lappen multipliceras – och det rejält. Beng Ekelunds fem 6:or multiplicerades med 100 gånger, och 5:orna multiplicerades även dom med 100 gånger. Istället för 5 000 kronor fick Bengt Ekelund 528 000 kronor i vinst.

– Oftast har jag inte någon förhoppning om att få in de här tre Boost-siffrorna, men jag hade 310 och då kom först nummer tre, sedan kom nummer ett och då blev det som ett chokladhjul, det gick saktare och saktare och sedan kom även nollan. Då ropade jag på min fru och sa att den här helgen har vi nog vunnit lite pengar, berättar Bengt Ekelund i TV4-inslaget.

En snabb uträkning för Bengt Ekelund var att han vunnit drygt 70 000 kronor, men ute på balkongen gick det upp för honom att det handlade om betydligt mer än så.

– Jag tänkte att det här är helt fantastiskt så jag gick ut och slog upp något starkare för det här måste jag fira, sedan kom jag på att jag ju hade fem hästar i V75-4 där jag sprack och därmed hade jag fått fem stycken 6:or.

”Hade blivit jätteglad för 5 000 kronor”

Bengt Ekelund spelar V75 varje lördag tillsammans med sin bror, och tillsammans firade de vinsten med att gå på restaurang.

– Jag hade blivit jätteglad för 5 000 kronor, och att få dela det med min bror.

Pengarna kommer lagom till pass när julen står för dörren, berättar Bengt Ekelund i inslaget.

– Jag har tre barn och fyra barnbarn, så det kommer nog spilla över en del på familjen, berättar han. 

Här kan du se inslaget med Bengt Ekelund

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Malmö

TV4

V75