Supporterklubben välkomnar Zlatan

avMattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby.

Den officiella supporterklubben Bajen Fans är positiv.

– Det kan ju vara väldigt bra för vår vinnarkultur som vi försöker att bygga upp, säger ordföranden Jonas Karlsson Öhlin till Fotbollskanalen.

Det slog ner som en bomb i fotbollsvärlden på onsdagsmorgonen.

Sportbladet kunde avslöja att Zlatan Ibrahimovic köper in sig i Hammarby.

38-åringen köper 50 procent av aktierna i AEG Sweden som i sin tur äger 47 procent av aktierna i Stockholmsklubben.

Både supportrar till Hammarby och hans tidigare klubb Malmö FF har uttryckt besvikelse över affären.

”Kanske stöttar sportchefen”

Jonas Karlsson Öhlin som är ordförande i officiella supporterklubben Bajen Fans vill se det positivt.

– Jag har väl valt att vara lite defensivt positiv till hela nyheten och hoppas väl att det kan leda till något positivt för Hammarby och inte bara blir ett jippo liksom. Det jag hoppas på är att Zlatan kommer in som en konstruktiv delägare och att han då använder sig av sitt kontaktnät för att hjälpa Hammarby och kanske stöttar sportchefen Jesper Jansson i såna grejer. Sedan även med erfarenheten av Europa-spel och även att han spelat i de högsta ligorna i världen kan ju vara väldigt bra för vår positiva kultur och vår vinnarkultur som vi försöker att bygga upp, säger Jonas Karlsson Öhlin till Fotbollskanalen.

1 av 2 | Foto: Sören Andersson/TT NYHETSBYRÅN

Mot moderna fotbollen

Samtidigt förstår han reaktionerna från både Malmö FF:s och Hammarbys fans.

Bajen Fans ordförande tycker att det är viktigt att Zlatan Ibrahimovic går in affärsmässigt och att han inte är en supporter.

– Det är klart att det kan vara en utveckling som kan verka lite modern fotboll, och det är väl den man vill motverka. Speciellt vi i föreningen, man vill motverka den moderna fotbollen. Men man kan se det på olika sätt. Är Zlatan mycket värre än AEG som delägare och vad är skillnaden egentligen, säger Jonas Karlsson Öhlin.

Tror Hammarby blir störst

Sportbladet har pratat med Zlatan Ibrahimovic i en stor intervju om delägarskapet i Hammarby, känslorna för Hammarby och den fortsatta relationen till Malmö FF.

– Det som känns speciellt med Hammarby är att klubben växer hela tiden. Det är klubben som har störst potential att bli störst i Skandinavien, säger Zlatan Ibrahimovic.

MFF Supports vice ordförande Kaveh Hosseinpour tycker inte Zlatan Ibrahimovic känns lika aktuell för dem som nuvarande kaptenen Markus Rosenberg.

– Det låter kanske lite konstigt men när man haft någon annan som burit fanan så högt som Rosenberg gjort så försvinner tankarna på Zlatan lite. Hans återkomst har diskuterats mindre och mindre för varje år som gått och jag tycker känslan är att Zlatan betytt mindre och mindre för människor och supportrar med tiden, säger Kaveh Hosseinpour.


PODD Zlatans imperium - vad vill han med sina investeringar?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Zlatans investering i Hammarby och hans roll på börsmarknaden.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM