Ska vara lätt att göra rätt för arbetsgivare

Replik från Företagarna om utmaningarna med en fungerande arbetskraftsinvandring

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det är inte rimligt att enskilda arbetsgivare ska ha detaljkunskap om kollektivavtalsvillkor och praxis för branscher när vissa myndigheter knappt har det, skriver debattören.

REPLIK. Företagarna välkomnar att regeringen går fram med förslag för att rätta till vissa problemen som rör arbetskraftsinvandringen.

Vi delar synen om arbetskraftsinvandringens betydelse för Sveriges kompetens- och arbetskraftsförsörjning. Däremot behövs fler åtgärder som underlättar för arbetsgivare att göra rätt från början.

Att regeringen tar steg för att arbetskraftsinvandrare inte ska drabbas när arbetsgivare gör mindre fel och möjliggör rättning i efterhand är bra. Men utgångspunkten för en fungerande arbetskraftsinvandring måste vara att arbetsgivarna får stöd för att leva upp till bestämmelserna från början.

Möjligheten för arbetsgivaren att göra rätt förutsätter även att de fackliga organisationerna tar ansvar för att offentliggöra kollektivavtalen, då endast 40 % av företagen har kollektivavtal.

För en stor del av de 60 % som inte har kollektivavtal är det i praktiken omöjligt att känna till villkoren i komplexa kollektivavtal och hur de förändras under avtalets löptid.

Det är inte rimligt att enskilda arbetsgivare ska ha detaljkunskap om kollektivavtalsvillkor och praxis för branscher när vissa myndigheter knappt har det. En konkret åtgärd skulle vara att inrätta ett rådgivningscenter för att stötta arbetsgivare redan från början.

Det ska vara lätt att göra rätt som arbetsgivare. Vi hoppas att regeringen kommer ta ytterligare steg för att stärka arbetsgivarnas möjlighet till en fungerande kompetensförsörjning. Där utgör arbetskraftsinvandrares trygghet en väsentlig del.

Anna Jansson Libietis, ansvarig för integrations- och arbetskraftsinvandringsfrågor på Företagarna

Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Debatt