Video och selfies – nu ryter räddningstjänsten ifrån

avJonna Claesson

Foto: TT

Igår var räddningstjänsten i Skellefteå på en trafikolycka där en lastbil med släp hade vält utanför Örviken. På plats möttes de av ett tiotal personer försökte filma händelsen och ta selfies.

Någonting som räddningstjänsten i Skellefteå reagerar starkt på i ett Facebookinlägg.

Räddningstjänsten i Skellefteå har tröttnat på att mötas av människor som både filmar och tar selfies vid olycksplatser. Under en räddningsinsats vid en trafikolycka i Örviken, där en lastbil med släp låg vält tvärs över vägen, rann bägaren över för Micke Lundgren och hans kollegor.

”Förutom en demolerad lastbil och våra kolleger från deltidskåren möts vi också av ett tiotal civila som springer runt på plats och fotar och filmar hejvilt med sina mobiltelefoner. Vi såg till och med en individ som provade olika vinklar för att få den perfekt selfien med den demolerade lastbilen i bakgrunden”, skriver Micke i ett inlägg på Facebook.

Micke skriver också att personalen har fullt upp med sina arbetsuppgifter och att de inte har tid att vara pedagogiska och på plats förklara för människor att deras beteende inte är ok.

”Det är en total brist på respekt gentemot de som drabbats på olika sätt. 
Jag har väldigt svårt att tänka mig att de som går runt där och fotar skulle vilja att andra gjorde samma sak om de själva eller någon anhörig var drabbad, skadad eller ännu värre”, skriver han i inlägget och uppmanar människor att stanna upp och tänka till.

”Respektera olycksplatsen och personalen, låt oss få jobba i fred med de drabbade och göra så att vägen kan bli öppen snart igen. Respektera de som varit inblandade, fota inte deras olycka”.

ARTIKELN HANDLAR OM