Bengtsson sänkte Frölunda – tog åttonde raka hemma

avJohannes Hägglund

LINKÖPING. Lukas Bengtssons succé fortsätter.

LHC-backen sänkte Frölunda och toppar nu backarnas poängliga.

– Jag har börjat hitta mig själv igen, hittat glädjen, säger Bengtsson, som också berättar vad han lärt Vegas poängkung William Karlsson.

Linköpings segertåg rullar vidare. Mot Frölunda kom åttonde raka hemmasegern och som vanligt hade Lukas Bengtsson en nyckelroll. 24-åringen spelade nästan 22 minuter och gjorde det avgörande 4-3-målet i sudden.

– En rolig match att spela. Lite slutspelshockey, säger Bengtsson, som har ett förflutet i Frölunda.

Han kom till klubben inför slutspelet 2015 och säsongen därpå var han med och vann SM-guld.

– Jag har fantastiska minnen från tiden i Frölunda och många i laget är kvar. Det var många smile på isen. Det var speciellt, säger Bengtsson.

Bengtsson skrev på för Linköping inför den här säsongen efter två struliga år i Nordamerika, men i Linköping har han verkligen hittat rätt och nu toppar han backarnas poängliga med nio poäng (3+6) på elva matcher.

– Jag har börjat hitta mig själv igen, hitta glädjen och lugnet. Jag njuter verkligen av att spela. Jag tycker det är kul att komma till hallen varje dag. Jag har fantastiskt roligt, säger Bengtsson.

Anledningarna till 24-åringens framgång är förstås flera, men en person han framhåller är hans personlige tränare Henrik Petré, och de körde sommarträningen tillsammans även i år.

– Jag pratade med Linköping och ville gärna fortsätta köra sommarträningen med ”Henke”, eftersom han känner mig så bra. Han är en stor del i att jag mår så bra och kommer bra i form. Linköping accepterade det och det känns bra att LHC litade på att jag skulle komma i bra form, säger Bengtsson.

Under sommaren tränade han med Vegasstjärnan William Karlsson, Columbusforwarden Alexander Wennberg samt målvakterna Oscar Dansk och Anton Forsberg.

– Vi är ett härligt gäng som pushar varandra. Det kul att gnugga med dem. Vi har gjort det i tre år och det är inspirerande att få träna dem, säger han.
Har du någon del i William Karlssons framgång den senaste tiden?

– Nja, det skulle vara stretchingen i så fall. Det mesta gör han själv, men stretchingen är jag lite bättre på, säger Bengtsson och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM