Farnerud klar för HIF: ”Ser fram emot det”

avSimon Sjöstrand

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Alexander Farnerud

Då var det klart.

Alexander Farnerud, 34, har skrivit på för Helsingborgs IF.

– Jag har tränat på bra och känner att jag är i bra form, säger mittfältaren i ett pressmeddelande.

Redan för en dryg månad sedan sipprade det ut uppgifter om att Alexander Farnerud, 34, var nära Helsingborgs IF. Fotbollskanalen skrev att mittfältaren var överens med klubben.

Och nu är saken klar.

På söndagen meddelade HIF att den tidigare landslagsmannen har skrivit på ett ettårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Han blir dock inte spelklar förrän i januari.

”Kommer hjälpa oss”

– Det är skönt att det nu är officiellt och att man kan koncentrera sig på framtiden. Jag har tränat på bra och känner att jag är i bra form. HIF är en bra och välskött klubb med ett bra gäng och positiv laganda. Jag ser väldigt mycket fram emot att springa ut på Olympia, säger Farnerud i ett pressmeddelande.

Han har provtränat med klubben sedan i somras efter att ha kämpat sig tillbaka efter en svår knäskada. Den rutinerade mittfältaren bröt sitt kontrakt med Häcken i november förra året på grund av skadan.

Sedan tidigare har han bland annat vunnit tyska Bundesliga och franska ligacupen.

Huvudtränaren Per-Ola Ljung har spelat ihop med Farnerud och är glad över nyförvärvet.

– Jag och Alex spelade ihop under tiden han slog igenom så vi känner varandra sedan dess. Han har jättefina spelarkvalitéer och en bra personlighet så vi räknar med att han kommer passa jättebra in i laget. Han har dessutom stor erfarenhet från toppfotbollen som kommer att hjälpa oss framöver, säger Ljung.

HIF toppar superettan på 58 poäng med fyra matcher kvar att spela.

ARTIKELN HANDLAR OM